Головна » 2015 » Червень » 15 » Три водоканали Закарпаття відвідає керівник Європейського інвестиційного банку в Україні

Три водоканали Закарпаття відвідає керівник Європейського інвестиційного банку в Україні

На Закарпаття на запрошення керівництва обласної ради з робочим візитом прибула голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Лілія Чернявська.

В її планах – огляд водоканалів Ужгорода, Мукачева та Берегова, які пропонується включити в новий інвестиційний проект. В Ужгороді її вже зустрів голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

Минулого тижня керівник ради разом з міськими головами Ужгорода, Берегова та Мукачева в Будапешті в рамках семінару «Дунайська стратегія» домовлявся з європейськими партнерами про реалізацію цього проекту. Там й обговорювалася можливість залучення коштів банку.

Як повідомила Лілія Чернявська Україна розпочала співпрацю з Європейським інвестиційним банком у 2004 році. Завдяки співпраці маємо можливість залучати в економіку України довгострокові фінансові ресурси банку для реалізації важливих інфраструктурних, енергетичних, природоохоронних та інших інвестиційних проектів загальнодержавного значення.

Сьогодні Лілія Чернявська огляне комунальне підприємство з водопостачання в Ужгороді. Завтра – в Берегові та Мукачеві.
В облраді вже відбулася зустріч з головою облради Володимиром Чубірком. Участь в заході взяв і секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, директор комунального підприємства «Водоканал» Станіслав Карташов.

«Є можливість коштом європейських партнерів модернізувати водоканал обласного центру. В ЄС зацікавлені в цьому, адже саме ці країни мають з нами спільний водний басейн. Провівши модернізацію підприємства мешканці міста зможуть отримувати якісну воду. Водночас можливо застосувати сучасні технології і при очистці стічних вод», - зазначив Володимир Чубірко.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1955

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]