Головна » 2019 » Травень » 4 » Тука пояснив ситуацію - жителям ОРДЛО "паспорти Путіна" дадуть не скоро

Тука пояснив ситуацію - жителям ОРДЛО "паспорти Путіна" дадуть не скоро

     Жителям ОРДЛО "паспорти Путіна" дадуть не скоро: Тука пояснив ситуацію

Чиновник пояснив, хто першим отримуватиме російське громадянство в ОРДЛО

Російські паспорти на Донбасі, якщо і отримають, то, в першу чергу, бойовики та представники т.зв. окупаційних адміністрацій, а мирним жителям окупованих територій найближчим часом російське громадянство не збираються давати. Про це розповів в інтерв'ю сайту "Сьогодні" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, який вже передбачав окупантам провал.

Він підтримує думку, що окупанти своєї паспортизацією жителів ОРДЛО хочуть розділити на "сорти": "громадяни першого сорту" – місцеві т.зв. "Чиновники і еліти", вони матимуть російський паспорт, "громадяни другого сорту" – звичайні місцеві жителі, яким російське громадянство в найближчій перспективі "не світить".

"Погоджуюся з такою думкою. Дійсно, за наявними у мене даними, паспорти будуть надаватися так званим "військовослужбовцям 1-2-го армійських корпусів", в подальшому планується підключити місцевих чиновників, а цивільне населення за залишковим принципом і в далекій перспективі", – сказав Тука.

Нагадаємо, 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощення видачі російських паспортів українським громадянам, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу. "Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про прийом до громадянства Росії в спрощеному порядку". Варто зазначити, що подвійне громадянство в Україні не визнається законодавством.

Водночас заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак натякав, що за отримання "путінських паспортів" можуть позбавити громадянства України. На його думку, зрадники України з "Л/ДНР" з російським паспортом зможуть уникнути кримінального переслідування.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1538

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]