Головна » 2016 » Травень » 14 » Тука розповів, як перейшов на роботу в Кабмін

Тука розповів, як перейшов на роботу в Кабмін

Новопризначений заступник міністра з окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука написав заяву про відставку з посади голови Луганської ВГА ще до того, як отримав пропозицію про роботу в Кабміні.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег".

Свої дії він аргументував тим, що розумів: у Луганську його не залишать, оскільки півроку він "отримував від президента і від Адміністрації президента пропозиції повернутися до Києва на ті чи інші посади":

"Питання стояло не так: залишуся я в Луганську чи ні, а де мене ефективніше використовувати в Києві", - розповів Тука.

Однак своє рішення він не афішував навмисно, щоб "та сволота, яка залишилася на місцях і яку не вдалося змінити, не почала танцювати лезгінку".

При цьому Тука не заперечує, що в середині квітня зустрічався в Адміністрації президента із заступником глави АП Віталієм Ковальчуком, який запропонував йому обійняти посаду заступника міністра оборони.

"Мені озвучили пропозицію перейти на роботу в Міністерство оборони - на посаду, яку раніше займав Юрій Гусєв. Це не викликало у мене особливого захоплення з двох причин. По-перше, я не хотів залишати Луганську область, не завершивши розпочате. За моїми припущеннями, потрібно для цього ще мінімум три місяці. З іншого боку, знайомі хлопці з Міноборони повідомили, що найближчим часом даної посади в структурі Міноборони може не стати - у зв'язку з внутрішньою реформою, переходом на стандарти НАТО, вона ліквідується. Тому подібна пропозиція викликала у мене якийсь сумбур", - зізнався екс-губернатор.

При цьому він заявив, що погодився на роботу в міністерстві частково з тієї причини, що його очолює Вадим Черниш.

"Ця пропозиція прозвучала як альтернатива. До того ж Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і переміщених осіб очолює людина, з якою я знайомий вже практично рік (Вадим Черниш - ред). Тому на мою згоду знадобилося секунд 30".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Георгія Туку заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Раніше стало відомо, що Тука звільнений з посади голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1808

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]