Головна » 2016 » Липень » 13 » Турчинов на передовій побачив, що Росія готується наступати

Турчинов на передовій побачив, що Росія готується наступати

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виїхав на передню лінію оборони Збройних сил України на Маріупольському напрямку у зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

Турчинов провів робочу нараду з військовим керівництвом АТО і перевірив готовність українських військових підрозділів у районі Маріуполя, відвідавши опорні пункти в Широкиному та інші позиції на південних оборонних рубежах, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу РНБО.

Секретар РНБО повідомив, що "російські окупаційні війська у складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів, що здійснюються з зухвалою зневагою домовленостей щодо відведення від лінії зіткнення важкого озброєння".

"Противник щодня використовує для ведення обстрілу заборонену Мінськими угодами 152 мм та 122 мм артилерію, 120-мм міномети і РСЗВ", - сказав Турчинов.

Крім того, секретар РНБО повідомив, що найбільша інтенсивність дій противника спостерігається на донецькому і маріупольському напрямках.

За його словами, бойовики інтенсивно забезпечуються зброєю, боєприпасами та пальним, створюються оперативні резерви.

"Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій", - додав він, наголосивши, що Збройні сили України готові дати адекватну відповідь на будь-які провокації агресора.

Також секретар РНБО повідомив, що в зоні АТО бойовики створюють спеціалізовані мобільні мінометні групи, які ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування наглядових Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Турчинов наголосив, що останнім часом зафіксовано створення противником спеціалізованих мобільних мінометних груп, що спеціалізуються на ураженні військових і цивільних об'єктів і ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування наглядової груп ОБСЄ", - повідомила прес-служба РНБО.

"Всі ці провокаційні дії призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення і, за задумом Кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті в Мінську домовленості", - зазначив секретар РНБО.

Турчинов також додав, що значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп і снайперів.

Нагадаємо, за минулу добу зафіксовано 41 випадок відкриття вогню на Донбасі, зокрема 19 - на Донецькому, 18 - на Маріупольському і чотири - на Луганському напрямках. Внаслідок мінометного обстрілу в Зайцевому один військовий загинув і один був поранений. Також двоє бійців зазнали поранень унаслідок артобстрілу бойовиками Красногорівки і ще один військовий зазнав поранень, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої в населеному пункті Луганське.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1877

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]