Головна » 2018 » Лютий » 3 » Тварину, яка стане символом Карпат обрали

Тварину, яка стане символом Карпат обрали

Тварина набрала більш як 30% голосів і тепер стане не тільки героїнею освітніх матеріалів для шкіл, коміксів і мультфільмів про збереження природи в Україні, але і отримає власну скульптуру в Моршинському парку.

Національне голосування за тварину-символ Карпат відбулося в рамках всеукраїнського еко-проекту «Разом за природу», інформує прес-служба проекту. До списку кандидатів увійшли 10 тварин, більшість з яких внесені до Червоної книги України: бурий ведмідь, саламандра плямиста, зубр, кіт лісовий і євразійська рись, а також тритон карпатський, тварина-ендемік (тобто такий вид, який живе тільки в Карпатах). За звання символу Карпат також боролися вовк, білка карпатська, їжак білочеревний, борсук звичайний.

«Завдяки голосуванню тисячі українців дізналися про рідкісні і зникаючі види тварин, які потребують захисту», – зазначила представник організаторів проекту Марина Соловйова.

За словами Соловйової, рись називають невловимим мисливцем. Сьогодні в Україні живуть близько 350 представників цього виду. За даними вчених, у Карпатах залишилося близько 220-250 особин, а в Поліссі – до 80-100.

«Разом за природу» – всеукраїнський проект, ініційований за підтримки Всесвітнього фонду природи (WWF). Його діяльність спрямована на збереження, відновлення та примноження Карпатських лісів і природи України.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1981

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]