Головна » 2015 » Травень » 29 » Творчими, мовними, спортивними бувають дитячі літні табори

Творчими, мовними, спортивними бувають дитячі літні табори

Проте підліткам більше подобається оздоровчий варіант літнього табору

Останній дзвоник для більшості школярів означає довгоочікувані і довготривалі канікули. А батькам потрібно вже знати, чим займуться діти, поки дорослі працюватимуть в очікуванні відпусток.

Отже, якщо ви ще не знаєте чим конкретно зайняти дитину, щоб і з користю, і цікаво, пропонуємо кілька варіантів літнього дозвілля.

Звичайно, ідеальний варіант – це спільний сімейний відпочинок. Ще краще, коли відпочинок за містом або на курорті. Але мало хто з дорослих, які працюють, можуть дозволити собі взяти відпустку на усе літо, аби провести її з дитиною. Тому можна "перекласти" піклування про дитину на когось іншого.

Зазвичай пришкільні табори розпочинають роботу після останнього дзвоника в школі. Приймають дітей в 8:30, «відпускають» о 18:00.  Годують кілька разів на день в шкільній їдальні. Непоганий варіант, адже діти ще не встигнуть «відвикнути» від школи, вони перебуватимуть в оточенні однокласників і знайомих учителів. Програма розваг стандартна: екскурсії, походи у кінотеатри, музеї, різноманітні конкурси, змагання у спортивних секціях та прогулянки на природі. У такому таборі можна буде ненав’язливо, у компанії друзів підтягнути свої знання.

Дитячий оздоровчий табір і надалі чи не найкращий варіант відпочинку. Переважно підліткам цей варіант проведення літніх канікул подобається. Адже такий відпочинок може бути неймовірно різноманітним. Діти отримають купу емоцій і вражень, а також – нових друзів. На території України існує безліч дитячих таборів. Оздоровчий табір можна обрати, наприклад, в Карпатах, або на морі. Табори в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській областях коштуватимуть цього року від 4,5 тисяч гривень за двотижневе перебування. Табори на морі у Херсонській області обійдуться батькам від 3,5 тисяч гривень, також, за аналогічний період.

Дитячі табори можуть бути творчими, мовними, спортивними. Вибір табору, звичайно ж, залежить від вподобань вашої дитини.

Щодо мовного табору, – сьогодні це не просто модно, а необхідно. Під час такого відпочинку дитина не повинна "зубрити" іноземну мову. Вона її вивчить, спілкуючись і бавлячись з однолітками - носіями мови. Одні такі заклади розраховані на кілька годин на день, інші – на повний робочий день, проте існують і такі, де діти можуть перебувати протягом тижня. Взагалі літні мовні табори – це ідеальне рішення. Це доступніша альтернатива закордонним поїздкам. Мовні табори розташовані в усіх регіонах України. Тому варто обрати той, де буде комфортніше. Проблема може виникнути лише у тому, що путівку варто замовляти заздалегідь. Але, якщо ви не встигли, замість табору можна записати дитину до мовної школи, на базі якої влітку також організовують табори.

Цікавим  відпочинком беззаперечно стануть табори за кордоном. Їхня вартість, зазвичай, значно дорожча за ті, що знаходяться в Україні. Проте, якщо ви готові подарувати дитині купу вражень від іноземних держав, варто розглянути і такий варіант. Відпочинок у Болгарії коштуватиме від 8 тисяч гривень за тиждень. Єгипет дещо дорожче – від 10 тисяч на такий самий період.

Якщо ви не можете відпустити дитину на самостійний відпочинок, – практично у кожному місті є дитячі центри. У цих закладах вихователі забезпечать заняття і розваги на цілий день. Спортивні секції та клуби за вподобаннями на літо не припиняють роботу, тому головне – щоб дитина була зацікавлена.

Старий і перевірений варіант – у село до бабусі. Дитину будь-якого віку можна відправити на природу до родичів. Відпочинок, поєднаний з працею, спілкуванням з місцевими дітьми, незвичні місця для ігор, купання у водоймі, заміські пригоди захоплює більшість підлітків. А для молодших дітей таке проведення часу і так значно цікавіше.

У випадку, якщо дитина все ж повинна знаходитися удома, поки дорослі на роботі, забезпечте їй заняття на цілий день. Обговоріть з дитиною, що би вона хотіла робити і, відштовхуючись від її побажань та обов’язків, що ви можете їй доручити, складіть список занять. Не зайвим було б привчати дітей до ведення домашнього господарства. Поясніть, що чим більше вони допомагатимуть батькам, які працюють, тим більші шанси на веселі вечори разом, з іграми та прогулянками. Запропонуйте дитині розвивати те, що їй цікаво – малювати, писати щоденник з описом своїх думок, читати, навіть дивитися фільми, але змістовні. Підкиньте цікаві ідеї для ігор у компанії.

Але вихідні обов’язково проводьте разом. Ходіть разом у походи, на екскурсії, у кіно, в парк, ліс, до водойми, якщо є така можливість, на міські свята. Збирайте цікаві речі – шишки, камінчики, квіточки. Багато фотографуйте. Створіть фотоальбом спільного відпочинку. Катайтеся на велосипедах. Бігайте. Навіть залишаючись у місті можна цікаво проводити час. А коли у вас буде відпустка, яку ви заздалегідь сплануєте, повідомте про це дитині у останній момент – реакція вас вразить. Але, пам’ятайте, що з дітьми шкільного віку варто радитися, обираючи місце відпочинку

Дар’я Бура

 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11635

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]