Головна » 2019 » Січень » 18 » У Берліні відкрили справу проти німецького журналіста - підпал союзу угорців в Ужгороді

У Берліні відкрили справу проти німецького журналіста - підпал союзу угорців в Ужгороді

Підпал союзу угорців в Ужгороді: у Берліні відкрили справу проти німецького журналіста

У Німеччині відкрили кримінальну справу проти журналіста Мануеля Оксенрайтера, якого підозрюваний у підпалі угорського культурного центру в Ужгороді Міхал Прокопович назвав замовником провокації.

Про це з посиланням на прокуратуру Берліна передає Zeit Online.

Як повідомляється, Оксенрайтера, який працював консультантом депутата Бундестагу від ультраправої партії Альтернатива для Німеччини Маркуса Фронмайера, звинувачують у "підбурюванні до підпалу з обтяжуючими обставинами".

Варто зазначити, що німецький журналіст є затятим прихильником РФ і проросійських терористів, про що сам багато разів розповідав у кремлівських пропагандистських ЗМІ.

Крім того, він є засновником так званого "Німецького центру євразійських досліджень", через який збирав "західних спостерігачів" на незаконний референдум у захопленому Росією Криму та фейкові "вибори" в окупованих російськими гібридними військами районах Донбасу.

Про причетність Оксенрайтера до підпалу союзу угорців в Ужгороді 4 лютого 2018 року розповів у польському суді один з виконавців провокації Міхал Прокопович.

Нагадаємо, що у тому місяці було скоєно відразу кілька нападів на угорський культурний центр в Ужгороді, що призвело до загострення відносин між Україною та Угорщиною.

У Служби безпеки України розповіли, що російські спецслужби планували здійснити ці провокації ще у грудні 2017 року, проте тоді підготовка зірвалася.

За даними слідства, за їх організацію відповідав росіянин Давид Пономарьов .


За матеріалами: Новини сьогодні
18-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1577

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]