Головна » 2015 » Лютий » 25 » У Чечні муджахиди відновили боротьбу з Кадировим, молодь іде в ополчення - ЗМІ

У Чечні муджахиди відновили боротьбу з Кадировим, молодь іде в ополчення - ЗМІ

Як повідомляють видання Чечні, напередодні вночі прогримів вибух в селищі Чорноріччя під Грозним (Джохар).

По даним ЗМІ, бомба вибухнула на дамбі, по якій проходить автомобільна дорога. На місці вибуху були виявлені тіла трьох осіб.

Місцеві жителі повідомляють, що після вибуху в районі ринку «Беркат» була чутна інтенсивна перестрілка, передає Joinfo.ua з посиланням на опозиційне видання Чечні «Кавказ-Центр».

«З ночі місто перекрите. Маріонетки нагнали в Джохар (Грозний) велику кількість своїх збройних собак і техніки. Кадировці побоюються нових атак.

Так само повідомляється, що в останні тижні в гори до муджахидів пішла група молоді. Жителі Джохара розповідають про декількох хлопців з Масхадовського району, що пішли в ліс. Є також відомості про відхід у гори молодих чеченців з інших районів і населених пунктів.

Розлючений Кадиров загрожує рідним новобранців-муджахидів жорстокою розправою і вимагає від батьків «піти в ліс і повернути своїх дітей», — пишуть ЗМІ.

«Тим часом тривають каральні рейди. Силовики затримують молодь, дивляться на зовнішній вигляд, перевіряють телефони. При найменшій підозрі хапають і відвозять на тортури.

Так були закатували на смерть 4 молодих людей. У Джохарі в останні дні викрадені близько 50 хлопців. У Гудермесі викрадені 20 місцевих жителів. Точне число викрадених в інших районах вілаяту Нохчийчоь невідомо. Деяких з викрадених звинуватили в бажанні виїхати на Джихад в Сирію. Інших — в симпатіях до «ваххабітів», — повідомляє видання.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11059

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]