Головна » 2013 » Січень » 30 » У Чилі створена вакцина від алкоголізму

У Чилі створена вакцина від алкоголізму

У Чилі створена вакцина від алкоголізму
Чилійські вчені під керівництвом доктора Хуана Асен розробили антиалкогольну вакцину, однократна ін'єкція якої викликає симптоми сильного похмілля в разі прийому порції алкоголю. Вакцина діє шляхом блокування процесу метаболізму алкоголю в печінці. У разі успіху клінічних випробувань вона може з'явитися на ринку через пару років.

Для такого оригінального лікування хронічного алкоголізму вченими була використана одна з різновидів генної терапії, а саме метод антисмислової терапії. Дана терапія грунтується на зупинці синтезу ключового білка, який відповідає за розвиток захворювання, способом придушення експресії відповідного гена. У свою чергу це досягається введенням коротких нуклеотидних послідовностей, які розроблені спеціально і комплементарні матричній РНК білка-мішені.

Створена групою фахівців ас-РНК блокує синтез ферменту ацетальдегіддегідрогенази в печінці, через що процес розпаду етилового спирту до води і вуглекислого газу зупиняється на стадії ацетальдегіду, який є тканинною отрутою, внаслідок чого викликає гостру інтоксикацію організму, яка супроводжується такими симптомами, як блювання , нудота, тахікардія, загальне нездужання і так далі. Цей ефект зберігається від шести місяців до року і є незворотнім протягом даного періоду.

За словами Асен, його група орієнтувалася у своїй роботі на відомий феномен - близько 20 відсотків населення далекосхідних країн, таких, як Корея, Китай і Японія, володіє генетичною мутацією, яка схожа на штучно індуковану "антиалкогольну вакцину". У цих людей до того ж блокований синтез ацетальдегіддегідрогенази в печінці, тому вони не можуть пити алкогольні напої.

За матеріалами: Новини сьогодні
30-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11427

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]