Головна » 2017 » Березень » 14 » У двох об’єднаних громадах на Закарпатті стартував виборчий процес

У двох об’єднаних громадах на Закарпатті стартував виборчий процес

У Закарпатській області у двох новостворених громадах – Перечинській та Іршавській – з 11 березня офіційно стартував виборчий процес.

 Як відомо, у Перечинську громаду об’єдналося місто, а також села Ворочово, Зарічово, Сімерки та Сімер. До Іршави приєдналися села Собатин та Лоза.

Відтак, згідно із постановою Центральноївиборчої комісії №6 від 24 січня 2017 року у новостворених громадах обиратимуть нових депутатів та голову. Голосування пройде у неділю, 30 квітня.

Згідно із календарним планом, оприлюдненому на сайті ЦВК, виборчий процес офіційно стартував 11 березня.

До 15 березня місцева влада повинна визначитися із місцями, де можна розклеювати матеріали друкованої агітації. В той же час, районні осередки партій до закінчення цієї дати повинні подати до районних виборчих комісій свої кандидатури щодо роботи членами сільських, селищних, міських виборчих комісій.

Наступний дедлайн – 18 березня – до цього дня повинні бути утворенні територіальні виборчі комісії та визначені їхні члени від різних партій – шляхом жеребкування.

Засоби масової інформації до 20 березня повинні визначити тарифи на розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

До 22 березня у новостворених громадах виборчі комісії повинні створити виборчі округи.

А з 27 березня починається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Документи до виборчих комісій кандидати повинні занести до 5 квітня. Згідно з частиною 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» кандидати в депутати та на посаду сільського, селищного та міського голови мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1736

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]