Головна » 2014 » Грудень » 26 » У Генштабі розповіли, за яких умов почнуть відведення важкого озброєння

У Генштабі розповіли, за яких умов почнуть відведення важкого озброєння

У Генеральному штабі Збройних сил України наголошують на незмінності позиції щодо мінських домовленостей, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується виконання мінських домовленостей, позиція Генерального штабу Збройних сил України щодо цього питання є незмінною - завданням Збройних сил на першому етапі є дотримання режиму припинення вогню. Коли ми зрозуміємо і будемо впевнені, що вогонь з протилежного боку справді не ведеться протягом не менш ніж 48 годин, тоді ми зможемо розпочати виконання заходів другого етапу - відведення важкої зброї на визначені рубежі", - заявив на брифінгу в п'ятницю офіцер Генштабу Олексій Мазепа.

Водночас він наголосив, що мова не йде про відведення військових частин і підрозділів із займаних позицій і блокпостів.

Нагадаємо, 24 грудня в Мінську пройшли переговори контактної групи. Переговори тривали більше п'яти годин, представники парламентерів не вийшли до журналістів.

Очікувалося, що на зустрічі будуть розглянуті питання про припинення вогню всіма сторонами, відвід усіма сторонами важкої техніки, обмін полонених "всіх на всіх", доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території.

Джерело, близьке до переговорного процесу, розповіло, що "ЛНР" і "ДНР" представляли "абсолютно некомпетентні люди, які не приймають рішення і до того ж не в курсі досягнутих раніше домовленостей".

25 грудня ватажок "ДНРівців" Олександр Захарченко заявив, що вдалося досягти домовленості про масштабний обмін полоненими з владою України: "Ми прибрали точки, неузгоджені з обміну полоненими. Будемо обмінювати 150 на 225".

Служба безпеки України підтвердила таку домовленість.

Представники "ДНР" і "ЛНР" стверджують, що виконали всі підготовчі процедури до чергового раунду переговорів у Мінську, але запрошення не отримали.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11082

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]