Головна » 2013 » Квітень » 5 » У Кам’яниці школярі відзначили День птахів

У Кам’яниці школярі відзначили День птахів


В Ужгородському лісгоспі учні шкільного лісництва мали можливість поспілкуватися із відомим на Закарпатті орнітологом  Олексієм Луговим  та науковим співробітником біологічного факультету УжНУ Олегом Луговим.

Учасники семінару спостерігали за птахами у природі, а пізніше почули та побачили цікаву презентацію. Школярі дізналися, що наймасовіші птахи нашого краю – біла плиска та зяблик. По лісових потічках бігає пронуряк або оляпка; вівсянка звичайна підпускає до себе дуже близько (на 5 метрів), що дає змогу її фотографувати; вільшанка (зорянка) – найперша зранку на зорі співає.

Українське товариство охорони птахів разом із Національним еколого-натуралістичним центром оголосили птахом 2013 року бджолоїдку. Це різнобарвні, дуже яскраві пташки, які виглядають у наших краях цілком екзотично. Живляться бджолами,  а також багатьма великими комахами, осами, метеликами, яких виловлюють у повітрі; постійно співають коли летять чи сидять. Гніздо має вигляд нори, довгий тунель завдовжки понад метр, найчастіше в піщаних чи глинистих крутосхилах, на берегах водойм, ярів. Прилітають до нас у кінці квітня, а відлітають наприкінці серпня.

Найбільш рідкісний птах на Закарпатті – скеляр. Олексій Луговий за своє життя бачив його тільки два рази, – повідомили у прес-службі Ужгородського лісгоспу. 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11351

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]