Головна » 2013 » Вересень » 3 » У Канаді презентують фільм про найсильнішу людину ХХ століття Івана Силу

У Канаді презентують фільм про найсильнішу людину ХХ століття Івана Силу

 У середині вересня фільм режисера Віктора Андрієнка «Іван Сила» буде представлено у канадському Монреалі на міжнародному фестивалі дитячого та сімейного кіно, повідомляє сайт Varosh.

Стрічка знята за книгою «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» Олександра Гавроша, що вийшла у світ у 2007 році.  Головні ролі зіграли Дмитро Халаджі , Василь Вірастюк, Віктор Андрієнко та Ольга Сумська.

«Іван Сила» розповідає про історію життя Івана Фірцака, що народився 1899 року у селі Білки Іршавського району на Закарпатті. У 18 років він приєднався до чехословацького цирку й відвідав 64 країни світу. За кілька років він став чемпіоном  Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіоном Європи з культуризму.

Іван Фірцак перемагав відомих у всьому світі борців. Через свою неабияку силу його стали називати Іван Сила-Кротон. Королева Англії нагородила його шоломом та поясом, оздоблені золотом та діамантами.

За опитуваннями, «Іван Сила» є однію з найочікуваніших кінопрем’єр в Україні, пише Varosh. На початку жовтня його можна буде побачити в кінотеатрах  України. Американська преса називала Івана Фірцака найсильнішою людиною ХХ століття

Зйомки художнього фільму «Іван Сила» розпочалися минулого року й проходили у Києві, Чернівцях, Кам’янець-Подільскому та на Закарпатті.

Автором музики до фільму став композитор Ігор Стецюк. Одну із пісень до стрічки виконує Олег Михайлюта, відомий під псевдо «Фагот» із гурту «ТНМК».

Додамо, раніше трейлер до фільму «Іван Сила» з’явився у мережі.



За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11141

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]