Головна » 2016 » Червень » 6 » У Казахстані біля Актобе екстремісти скоїли черговий напад

У Казахстані біля Актобе екстремісти скоїли черговий напад

Терористи обстріляли кількох людей поблизу міста Актобе на заході Казахстану, який увечері 5 червня атакували екстремісти. Збройний напад стався 6 червня близько 10:00 за Києвом.

Про перестрілку повідомило Informburo.kz джерело в поліції. За його даними, напад стався на трасі обласного значення Актобе - Акжар - Родниківка.

Відповідальність за теракт в Актобе взяла на себе "Армія звільнення Казахстану"
У парламенті Казахстану напад в Актобе пов'язали з Рамаданом

Тим часом в лікарні Актобе підтвердили надходження 6 червня двох поранених. Лікарі не уточнюють, поліцейські це або військові. У той же час головний лікар ЛШМД Рахімжан Аристан заявив, що поранені продовжують надходити до лікарні.

"Є вогнепальні поранення, є дробові. Багато обслуговуються амбулаторно. Є й важкі хворі. Вони отримали відповідне лікування. Ми працюємо в штатному режимі", - повідомив співробітник медустанови.

У МВС Казахстану повідомили, що поки немає ніякої інформації. Відомо лише, що в місті запроваджено комендантську годину. Очевидці повідомляють, що проводиться огляд автомобілів, які прямують в сторону селища Акжар, де проходить спецоперація.

Акжар – село в Актюбинській області Казахстану. Актобе (колишній Актюбинськ) - місто на заході республіки з населенням близько 400 тисяч осіб, адміністративний центр Актюбинської області.

В даний час у всіх регіонах Казахстану запроваджено помірний "жовтий" рівень терористичної небезпеки. В Актюбинській області діє режим контртерористичної операції.

Приводом для надзвичайних заходів став напад екстремістів ввечері 5 червня на два магазини зброї та військову частину в Актобе і перестрілка з поліцією. В результаті інциденту шестеро людей загинули, ще десять отримали поранення.

Відповідальність за атаки взяла на себе якась "Армія звільнення Казахстану". Згідно із заявою екстремістів, це був "перший бій прихильників демократичного шляху розвитку Казахстану" проти "диктатури кліки Назарбаєва".


За матеріалами: Новини сьогодні
06-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1842

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]