Головна » 2019 » Травень » 20 » У Хусті перший напівмарафон став міжнародним і зібрав понад 300 учасників

У Хусті перший напівмарафон став міжнародним і зібрав понад 300 учасників

Перший напівмарафон у Хусті став міжнародним і зібрав понад 300 учасників

У Хусті у рамках святкування Дня міста відбувся заповітний забіг, до якого готувалися більше півроку, а виношували ідею цілих 2 роки. Саме завдяки спільним зусиллям всіх небайдужих до здорового способу життя й вдалося заповітне втілити в життя.

Так, перший травневий «KhustHalfMarathon», який цілком можна назвати міжнародним, бо Польща долучилася до України у змаганнях, зібрав близько трьох сотень учасників різного віку і майже сотню малюків.

Вперше в історії Хуста відбувся напівмарафон. До забігу готувалися більше півроку, а виношували ідею цілих 2 роки. Травневий «KhustHalfMarathon» зібрав близько трьох сотень учасників різного віку з різних куточків України. Крім того, заявку на участь у дитячому забігу подала майже сотня місцевих малюків.

Власне, такої масштабної події досі Хуст ще не бачив. Адже, насамперед, вразив вік напівмарафонців, а це – від 13 років до 65+. Що говорить про те, що таки вік у спорті не головне.

Саме завдяки спільним зусиллям всіх небайдужих до здорового способу життя й вдалося заповітне втілити в життя і організувати насправді грандіозне спортивне дійство. Тим самим зробити місту і його жителям гарний подарунок на день народження. Адже 12-го травня, коли відбувся забіг, Хусту виповнилося 929 років.

Маршрут протяжністю у понад 21 км став знаковим, адже дав можливість учасникам забігу побачити найвідоміші визначні місця міста. Таким чином, спочатку вони бігли вулицями міста, а далі долали дистанцію по об’їзній.

На так званих місцях привалу учасники могли випити води, перекусити і відпочити. А відтак ті, хто брав участь в естафеті, міг передати її партнеру. Звичайно, без вболівальників та музичного супроводу теж не обійшлося. Гучне вболівання волонтерів та вихованців танцювального клубу «Еліт» підбадьорювало бігунів, як і запальні мотиви фольк – гурту «Хустяни» та відомого місцевого барабанщика Романа Погана. Тож, подолання маршруту було ще й цілком розважливим, що створювало настрій.

На одній з таких баз релаксу наша знімальна група зустріла ще одного організатора та напівмарафонця в одному лиці – Хустського міського голову Володимира Кащука. Він хоч і не подолав усі заповідні 21 км і майже 100 метрів, але також долучився особисто і має 10 кілометрів забігу на своєму рахунку. Нардеп Валерій Лунченко подолав таку ж дистанцію, а обласний депутат Мирослав Білецький у їх трійці, став лідером та пробіг усі 15 км.

Кожен учасник, коли фінішував, незалежно від результатів, отримав медалі та заохочувальні подарунки. А переможців і призерів у різних вікових категоріях нагороджували ще й окремо. Так, абсолютною переможницею напівмарафону серед жінок стала Олеся Дідоводюк із Івано-Франківська, яка пробігла головну дистанцію за 1 годину 25 хвилин. Що цікаво, Олеся уродженка хустського Велятина. На другому місці – Мирослава Беца з Ужгорода, яка справилася із завданням за годину 40.

Третє місце посіла львів’янка Ольга Стадник і її результат – 1 год.42 хв. До речі, срібна призерка, як і бронзова, брала участь у багатьох подібних заходах і відповідно на їх рахунку численні перемоги.

Серед чоловіків першим пробіг понад 21-кілометрову дистанцію_івано-франківець Дмитро Дідоводюк, його час – година і 8 хвилин, другим став – Сергій Расчупкін, який всього на одну хвилину прибіг пізніше. На третьому місці з результатом 1 год. 16 – хустянин Андрій Ткачук. Щодо дитячих бігових змагань, то мали вони дві дистанції – 100 і 300 метрів. Тут випробовували свої сили наймолодші бігуни від одного року і до 10-ти. Власне, всі без винятку отримали нагороди.

По закінченні ж забігу усіх учасників «KhustHalfMarathon» частували й традиційною закарпатською стравою. Майже 200 літрів бограчу, а це понад 5 сотень порцій, зварили кухарі. Тож завершилося мега спортивне дійство ще і смачно!


За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1669

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]