Головна » 2014 » Грудень » 24 » У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Сьогодні, в день народження В'ячеслава Чорновола, голова обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П'ятак, депутати обласної ради та громадськість поклали квіти до пам'ятника видатному націоналістові

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

В'ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року. Цьогоріч провідникові українського національно-демократичного визвольного руху 1980-1990-х років виповнилось би 77 років. Однак у березні 1999-го він загинув в автомобільній катастрофі на Бориспільській трасі під Києвом. В цей день Україна втратила самозреченого і нескореного борця за українську національну ідею.

Лідером національно-визвольної боротьби українського народу В'ячеслава Чорновола називає його побратим Микола Горинь: «Він був лідером національно-визвольної боротьби та лідером у більшовицьких таборах, лідером і в політичному житті становлення Української держави.

Він ніколи не ховався за чиїсь плечі. Міг допускати помилки, але визнавав їх, виправляв і йшов уперед. Він ніколи не кричав, що є націоналістом, але був націоналістом за духом, націоналістом, який творив для України і творив Україну».


За матеріалами: Новини сьогодні
24-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11040

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]