Головна » 2014 » Лютий » 28 » У "Межигір'ї" знайшли дві вантажівки зі старовинними іконами та стародруками

У "Межигір'ї" знайшли дві вантажівки зі старовинними іконами та стародруками

У резиденції колишнього президента Януковича знайшли дві вантажівки з церковними цінностями - іконами 17 століття і стародруками. Про це повідомляє художник Олександр Ройтбурд у своєму Facebook.

Виявивши вантажівки, представники третьої сотні самооборони викликали музейних експертів для оцінки знайдених цінностей. Як повідомляє Ройтбурд, в ситуацію втрутився "Правий сектор", прийнявши рішення віддати все знайдене Київському патріархату. "Правий сектор впевнений що (спасибі журналістам) з музеїв все вкрадуть а святі отці збережуть", - пише художник.

Зараз в "Межигір'ї" знаходяться музейники (серед них - зберігач Нацмузею Юлія Литвинець), священики і представники "Блакитного щита", організації по захисту культурних цінностей під час збройних конфліктів та революцій. Як повідомила LB.ua головний зберігач НХМУ Юлія Литвинець, в даний момент всі суперечності усунені, ніякого протистояння немає. Священики допомагають музейникам складати опис знайдених артефактів. Всі предмети знаходяться під охороною, ніхто нічого не планує вивозити, поки не буде складено опис за нормальними музейними стандартами. Після опису буде прийматися рішення про те, що робити із знайденими цінностями.




За матеріалами: Новини сьогодні
28-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11294

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]