Головна » 2014 » Жовтень » 15 » У НАТО не бачать значного відведення російських військ від кордону з Україною

У НАТО не бачать значного відведення російських військ від кордону з Україною

Чільний командувач НАТО заявив сьогодні, що Північноатлантичний союз не зафіксував відчутного відведення російських військ від кордону з Україною, яке наказував здійснити президент Росії Володимир Путін.

Як сказав головнокомандувач союзних сил НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав агентству «Асошієйтед Прес», «ми б радо привітали відведення військ від цього кордону, і ми з нетерпінням стежимо, чи це відбувається».

Але, сказав він, «ми ще не побачили ніяких значних пересувань». «Тепер ми будемо стежити, чи буде виконана обіцянка», – додав генерал.

Позавчора в Україні група «Інформаційний спротив» наводила свої оперативні дані, за якими чисельність російських військ на територіях, прикордонних із Україною, станом на той день зменшилася тільки на дві тисячі осіб порівняно з 1 жовтня. За цими даними, повністю до місця постійної дислокації відбули підрозділи тільки однієї мотострілецької бригади. Підрозділи ж інших з’єднань і частин Збройних сил Росії, які відводяться від кордону, відразу замінюються на інші, тобто відбувається лише ротація російських військ.

Наприкінці минулого тижня Путін, як повідомляла прес-служба Кремля, дав вказівку своєму Міністерству оборони повернути до місць постійної дислокації війська, що, за офіційними твердженнями, з початку літа «перебували на навчаннях» біля кордону з Україною. Міністерство відрапортувало, що виконує цю вказівку.

Раніше керівництво Росії вже багато разів заявляло, що відводить свої війська від кордону з Україною, але на Заході, зокрема, в НАТО, майже щоразу були змушені спростовувати ті російські заяви.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11044

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]