Головна » 2016 » Грудень » 13 » У провокації під час Маршу орлят посол Польщі вбачає "російську методику"

У провокації під час Маршу орлят посол Польщі вбачає "російську методику"

На думку Пєкла, РФ намагається посварити поляків із українцями.

Ситуація в польському Перемишлі, де на "Марші орлят" були чутні антиукраїнські гасла, є провокацією для внесення розбрату між поляками і українцями. Про це заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

"Це російська методика, щоб посварити поляків і українців", – сказав він під час прес-клубу "Дипломати без краваток" 13 грудня в Києві, додавши, що це також є елементом гібридної війни, яку проводить РФ проти Європи.

"Насправді, пропутінській Росії не так просто побудувати проросійське лобі в Польщі, так само як і в Україні ... І в цій ситуації що можна зробити? Можна просто посварити поляків і українців?", - пояснив Пекло.

Як повідомляли польські ЗМІ, 10 грудня в Перемишлі під час щорічного "Маршу орлят перемишльських і львівських" один з учасників колони, яка проходила повз Український народний дім, вигукнув "Смерть українцям".

У той самий час, посол України в Польщі Андрій Дещиця закликав не робити передчасних висновків на підставі цієї події, оскільки реакція інших учасників акції на це гасло не зрозуміла.

Україна звернулася до МЗС Польщі з вимогою розслідувати антиукраїнські гасла на суботньому марші і очікує оцінки правоохоронців за фактами розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Також відповідна нота була передана меру Перемишля, під чиїм патронатом проходила акція.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1782

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]