Головна » 2013 » Серпень » 9 » У Рахові громада заблокувала дорогу із вимогою припинити видобуток руд у краї

У Рахові громада заблокувала дорогу із вимогою припинити видобуток руд у краї

Сьогодні у Рахові активісти районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» разом із місцевими мешканцями пікетували районну державну адміністрацію. Протестувальники вимагали від районної влади вжити заходів щодо припинення видобутку поліметалевих руд на Рахівщині, яке попри незгоду громади проводить товариство «Марморош».

Зважаючи на відсутність належної реакції з боку влади та розуміння екологічних загроз – громада перекрила гірську дорогу, якою ділки доправляють воду задля ведення геологорозвідувальних робіт в урочищі «Рударня». Підтримати протест гуцулів до Рахова прибули народний депутат від ВО «Свобода» Павло Кириленко та голова Закарпатської обласної партійної організації Олег Куцин.

Під час заходу пікетувальники домоглися, щоби до них вийшов керманич Рахівської РДА Дмитро Андріюк, якому одразу оголосили вимогу щодо негайного вжиття необхідних заходів задля припинення будь-яких робіт товариством «Марморош» на Рахівщині. Зважаючи на позицію представника влади, який не проявив розуміння потреб людей, які борються за збереження екології краю, громада оголосила, що за підтримки активістів ВО «Свобода» перекриває гірську дорогу, якою ділки-бізнесмени забезпечують доставку води, харчів та пального до урочища для ведення геологорозвідувальних робіт.

«Ми побачили, що з боку виконавчої влади на Рахівщині, зокрема очільника райдержадміністрації Андріюка, відсутнє розуміння небезпечности ситуації, що склалася навколо геологорозвідувальних робіт, які провадить товариство «Марморош». І це незважаючи на те, що вже є рішення Ужгородського окружного суду за яким скасовано дозвіл Закарпатської обласної ради товариству «Марморош» на ведення робіт. Ми очікували, що влада нарешті схаменеться і дослухається до думки людей, проте у відповідь на єдину вимогу громади ми знову почули пустопорожні балачки та побачили відсутність будь-якого бажання влади припинити роботи проти яких незабаром повстане вся Рахівщина. З огляду на це, на місці було ухвалено рішення перекрити гірську дорогу, що веде з Рахова через гірський хребет до Косівської Поляни. Саме цей шлях використовують ділки, які нехтують думкою людей, задля транспортування води, палива та харчів для ведення геологорозвідувальних робіт. Терпець у людей увірвався. Громада розблокує дорогу лише тоді, коли буде припинено всі роботи, з урочищ неподалік Косівської Поляни буде вивезено техніку, а наслідки діяльности фірми – ліквідовані. Наразі наші активісти спільно з громадою чергуватимуть цілодобово на гірській дорозі. Закликаємо людей долучатися до блокування дороги, аби відстояти своє право на безпечне життя», – наголосив Олег Куцин.

Відтак активісти рушили до гірської дороги, яку одразу ж перекрили. Наразі на місці вже розгорнуто намет ВО «Свобода» та перебуває більше 20 активістів, - повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода".

За матеріалами: Новини сьогодні
09-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11544

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]