Головна » 2016 » Квітень » 30 » У сфері догляду за хворими в ФРН діє "російська мафія"- ЗМІ

У сфері догляду за хворими в ФРН діє "російська мафія"- ЗМІ

Амбулаторні служби з догляду за хворими та інвалідами, засновані у Німеччині вихідцями з колишнього Радянського Союзу, обдурюють каси соціального страхування на щонайменше один мільярд євро на рік. Про це йдеться у матеріалах, оприлюдених виданням Welt am Sonntag, яке вийшло друком у неділю, 17 квітня, та баварською медіакомпанією Bayerischer Rundfunk (BR).

У Федеральному управлінні з кримінальних справ (BKA), яке займається розслідуванням, навіть говорять про структури організованої злочинності, які діють у цій сфері. Німецький фонд захисту пацієнтів при цьому критикує, що контроль за діяльністю таких служб останнім часом зведено до мінімуму.

Шахрайські схеми

За даними журналістів, зазначені служби фальсифікують протоколи з догляду і отримують плату за послуги, яких не надавали. При цьому у шахрайських схемах нерідко задіяні і самі пацієнти, головно - вихідці з колишнього Радянського Союзу, які симулюють потребу в догляді. Отримані обманним шляхом кошти потім ділять між собою служба та пацієнт. Останнім часом шахрайські фірми переключилися на пацієнтів, які потребують інтенсивного догляду, - на кожному з них вони можуть незаконно "викачати" з кас соціального страхування до 15 тисяч євро на місяць.

"У випадку обману при розрахунках у системі охорони здоров'я йдеться про явище, поширене на всій території Німеччини. Однак особливо воно проявляється там, де через мовні групи утворюються замкнені системи", - цитує Welt am Sonntag внутрішній документ BKA. Також є інформація, що в "окремих випадках інвестиції в російські амбулаторні служби з догляду стали сферою діяльності російсько-євразійської організованої злочинності".

Мільярдні збитки

Каси соціального страхування оцінюють збитки від шахрайства з боку зазначених служб у щонайменше мільярд євро на рік. Ця сума базується на розрахунках об'єднання Deutsche Fachpflege Gruppe. За оцінками, кожен п'ятий євро на догляд виплачується касами безпідставно, і більша частина цих коштів йдуть службам, заснованим вихідцями з колишнього Радянського Союзу.

Найбільш активні шахрайські служби, за даними ЗМІ, у землях Берлін, Нижня Саксонія та Північний Рейн - Вестфалія. З лав урядової коаліції Німеччини вже лунають заклики щодо необхідності посилення контролю за діяльністю амбулаторних служб.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11076

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]