Головна » 2016 » Травень » 17 » У справі по "Короні" прокуратура вичерпала свої можливості

У справі по "Короні" прокуратура вичерпала свої можливості

Сьогодні, 17-го травня, в Ужгородській місцевій прокуратурі відбувся брифінг з питань законності приватизації комплексу "Корона". Як відзначив, очільник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, цей об'єкт приватизації був предметом неодноразових досліджень, як господарського так і кримінального судочинства. Зокрема, ще у 2012-му році прокурор міста Ужгород звернувся з відповідним позовом про визнання недійсним конкурсу по приватизації "Корони".

10 січня 2013-го року Господарський суд відхилив позов. Не погоджуючись з таким рішенням господарського суду, прокуратура звернулась до апеляції, а потім до касації.

Однак позов прокурора був залишений без розгляду. Навіть Генпрокуратура зверталася з цього приводу щодо перегляду рішення до Вищого Господарського суду. Але ухвалою суду відмовлено в допуску відповідного провадження.

У результаті, як пояснив Дмитро Кириленко, органи прокуратури вичерпали свої можливості щодо цієї справи.

Також 9 червня 2015-го року, надійшло звернення від Олександра Пересоляка та Романа Богуславського зокрема щодо того, що відбувається незаконне руйнування об'єкту. По даному факту було зареєстровано кримінальне провадження. З приводу того, що відбувається руйнування пам'ятки вже й раніше були звернення громадян. Наразі щодо цього питання продовжується експертиза в Києві. До того ж, виявилося, що лише частина будівлі є історичною цінністю.

Перший заступник міського прокурора Іван Савко, зауважив, що згідно умов договору між Ужгородської міськрадою та товариством, яке здійснило приватизацію об'єкту, передбачено, що покупець має вкласти 8 мільйонів інвестицій протягом 2 років у об'єкт та прилеглу площу. Пояснення міськради – гроші інвестують в межах програми реконструкції центру міста. Тому все трохи затяглося.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-05-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1785

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]