Головна » 2013 » Вересень » 4 » У столиці відкрили пам’ятну стелу Василю Стусу

У столиці відкрили пам’ятну стелу Василю Стусу

4 вересня, у день смерті поета, Героя України Василя Стуса, за громадської ініціативи мешканців Святошинського району столиці відбулося відкриття пам’ятної стели Василю Стусу в сквері, який носить його ім’я.

На початку урочистої події священик Української православної церкви Київського патріархату відслужив панахиду за невинно убієнним сином України. Учасники заходу поклали квіти до кургану пам’яті та висипали на нього грудочки землі, які вони принесли зі своїх дворів. Після чого слово перед громадою мали політв’язні Василь Овсієнко та Олесь Шевченко, котрі поділились своїми спогадами про страшні часи комуністичного режиму. Василь Овсієнко продемонстрував ключі від камери, в якій сидів Василь Стус, котрі було знайдено в одній із експедицій в пермські табори.

Із читанням віршів геніального українського поета виступили школярі шкіл Святошинського району Києва. Патріотичні пісні виконали гурт «Рутенія», барди Неля Франчук і Віктор Ткаченко, який є ініціатором та організатором відкриття скверу ім. Василя Стуса у Святошинському районі столиці, де мешкав поет.

Віктор Ткаченко подякував заступнику Голови Конгресу Українських Націоналістів Юрію Шепетюку за внесок, який зробив Конгрес у боротьбу за збереження скверу ім. Василя Стуса від забудовників.

Під час урочистого заходу було розгорнуто фотовиставку оборони скверу ім. Василя Стуса від рейдерських захоплень.



За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11263

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]