Головна » 2013 » Травень » 20 » У Великому Березному провели Школу безпеки

У Великому Березному провели Школу безпеки

18-19 травня на базі Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І – ІІІ ступенів  відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників-пожежників «Школа безпеки». У ході суперництва визначалися команди-переможниці обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників та Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки».

У боротьбі за право представляти Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях боролись 18 команд зі всього Закарпаття. Впродовж двох днів на юних пожежників-рятувальників, команд-переможниць районних (міських) етапів зборів-змагань, чекала досить насичена програма. Вони боролися за призові місця в чотирьох конкурсах: змагання на рятувально-прикладних дистанціях, які включали: бойове розгортання та гасіння умовної пожежі, рятувальні роботи у зоні техногенної аварії та пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища. Наступним конкурсом було проведення агітаційно-презентаційного конкурсу, де учасники представляли стенди, відео- та фотозвіти про діяльність юних пожежників за рік, інформаційно-методичні розробки, плакати і т.ін. Ще одним етапом став конкурс з основ безпеки життєдіяльності, адже майбутні пожежники мають бути не тільки добре підготовлені фізично, а й знати як поводитися у тій чи іншій надзвичайній ситуації, як користуватися засобами індивідуального захисту, та як вміло надавати першу домедичну допомогу.

А останнім етапом змагань став конкурс "Домашнє завдання”. У ньому, за допомогою тематичних виступів та використовуючи різні жанри мистецтва, учасники пропагували безпечний спосіб життя. Непросте завдання постало перед членами журі – адже майже всі команди підготувались на «відмінно» та представили на розгляд журі яскраві номери, в ході яких показали свої творчі здобутки, акторські та музичні здібності, кмітливість і винахідливість.

У гострій та напруженій боротьбі, за підсумками всіх видів змагань, перемогу здобули  «Барсові діти» ( команда ЗОШ І-ІІІ ступенів №16 м. Мукачево), «Парадокс» (ЗОШ І-ІІІ ступенів  смт Великий Березний ) виборов «срібло», а «Рятівник» (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2  м. Хуст) фінішував третім. А представляти Закарпатську область на Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежників будуть вихованці Великоберезнянщини, а у Всеукраїнському громадському русі «Школа безпеки» - команда міста над Латорицею.

Під час нагородження жодна з команд-учасниць не залишилася без уваги організаторів збору-змагання. Окрім переможців, яким вручили: домашній кінотеатр, відеокамеру та  фотоапарат, кожна команда-учасниця отримала грамоти та цінні подарунки, – повідомили в Управлінні ДСНС України в Закарпатській області.



За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11646

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]