Головна » 2013 » Червень » 6 » У Виноградові презентували диск автентичних закарпатських пісень

У Виноградові презентували диск автентичних закарпатських пісень

Цікава культурно-мистецька подія відбулася цієї середи у міській бібліотеці Виноградова. Тут презентували диск автентичних закарпатських пісень у виконанні колишнього колгоспного бригадира, а нині церковного дяка і водночас службовця місцевої держадміністрації Василя Січа. Електронна збірка має назву «Сіло потя на косицю» і містить трохи більше двадцяти народних пісень, які виконують переважно в Оноці, Ком’ятах, Боржавському та деяких інших довколишніх селах Приборжавської низовини.

Ініціаторами та організаторами цього оригінального видання виступили районне культурне общество русинів та відділ туризму і транскордонного співробітництва РДА. Їх керівники Юрій Продан і Святослав Гал зазначили у своїх виступах на презентації, що за останні два роки, це вже третій подібний проект, здійснений у Виноградові за допомогою меценатів-русинів. Перед цим були збірки рецептів місцевої кулінарії та різдвяних колядок.

Чимало теплих слів на адресу народного виконавця сказали також краєзнавець Марія Селехман та журналіст Мальвіна Савинець, а дівчата-вихованці дитячої школи мистецтв імені Бели Бартока виконали для присутніх на заході кілька пісень.

Розчулений несподіваним успіхом та увагою поважної публіки Василь Січ чесно зізнався, що навіть не має музичної освіти, проте не мислить своє життя без пісні, тому охоче й надалі збиратиме народні пісенні твори у рідному селі, щоб записати їх на електронні носії і пропагувати серед молоді. Насамкінець винуватець презентації порадував присутніх виконанням кількох автентичних творів, які не ввійшли до щойно виданого диску.

До речі, тягу до збирання перлин народної творчості має і старший брат Василя Січа Юрій, який не так давно видав друком до двох десятків пісень, записаних в Оноці.

За матеріалами: Новини сьогодні
06-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11316

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]