Головна » 2016 » Квітень » 15 » У Західній Україні німецька компанія Leoni побудує другий завод

У Західній Україні німецька компанія Leoni побудує другий завод

Новий завод з виробництва електричних кабельних та бортових мереж німецька компанія Leoni Wiring Systems UA GmbH збудує в Коломиї. Переговори щодо майбутнього проекту тривали близько року. Концерн розглядав також можливість побудови виробництва у Бродівському районі на Львівщині, але остаточну перевагу віддали Івано-Франківській області.

У відділі по роботі з персоналом компанії Leoni у коментарі DW повідомили, що будівництво заводу планують завершити вже до липня-серпня 2017 року. Перша черга інвестиції сягатиме 15 мільйонів євро. Ідеться про спорудження виробничого об’єкта вартістю 6,6 мільйона євро та інвестицію в устаткування до восьми мільйонів євро. З початком роботи підприємства буде створено 800 робочих місць. Але до 2021 року завод планує вийти на повну потужність загальною кількістю сім-вісім тисяч робочих місць, зазначають у компанії. І уточнюють, що все залежатиме від економічної та політичної ситуації в Україні.

Позитивний досвід Львівщини

Під час підписання угоди в Івано-Франківській ОДА генеральний директор української "дочки" Leoni Штефан Шмідт зауважив, що саме позитивний досвід роботи подібного заводу на Львівщині засвідчив, "що в Україні варто розвивати бізнес". "Тут є всі механізми для досягнення успіху в роботі", - заявив він.

Німецька інвестиція стане однією з найбільших в Івано-Франківщині, зазначають представники місцевої влади. Аналогічний за потужностями завод уже працює на Львівщині з 2003 року. На підприємстві створено понад сім тисяч робочих місць. За період роботи інвестор вклав у його розвиток понад 65 мільйонів євро. Основними клієнтами німецького концерну є General Motors, BMW, Volkswagen, Audi та інші провідні автомобілевиробники.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1824

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]