Головна » 2017 » Липень » 2 » У замку Сент-Міклош під проливним дощем розквітнув другий флористичний фестиваль

У замку Сент-Міклош під проливним дощем розквітнув другий флористичний фестиваль

Мовою квітів про кохання розповіли 9 команд флористів зі всіх куточків України та зарубіжних країн на другому флористичному фестивалі «Кохання у замку Сент-Міклош», що в смт. Чинадієво.

Богиня Флора панувала скрізь – у залах та по всій території культурно-мистецького центру, яким став середньовічний замок «Сент-Міклош». Неповторні квіткові композиції, створенні професійними флористами, акцентували на найважливішому почутті в житті людини – коханні. Головною героїнею свята квітів була троянда, яка з давніх – давен символізує найпалкіші вияви почуттів чоловіка до жінки. Середовище – замок Сент-Міклош – якнайкраще сприяло ідейному вираженню мистецької концепції фестивалю. Організатори – Асоціація українських флористів не дарма обрали місцем проведення квіткового фесту саме замок у смт. Чинадієві, адже сувора середньовічна фортеця стала свідком кохання двох визначних історичних постатей – Ілони Зріні та Імре Текелі.
Дев’ять команд флористів та волонтери працювали під проливним дощем, щоб перетворити територію замку та його приміщення у справжню оазу мистецтва, наскрізною темою якого є поклоніння вічному – жінці та коханню.
На фестивалі представлені композиції флористів з Києва, Дніпра, Харкова. Кременчука, Миколаєва, Мукачева, Черкас, Запоріжжя, Луцька та інших міст України. До українських флористів приєдналися їхні колеги із-за рубежу. Так, квіткові композиції від флористів з Білорусії, які працювали в тандемі з вітчизняними колегами, прикрасили середньовічну фортецю на Мукачівщині.
Урочисто відкрили фестиваль «Кохання у замку Сент-Міклош» поважні гості: голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай, селищний голова Чинадієва Іван Мошак, заступник голови Мукачівської РДА Олександр Богів, та організатор фестивалю – представник Асоціації українських флористів Світлана Соловей. Зустрічав гостей господар замку – Йосип Бартош.
«Мрії мають неймовірну здатність матеріалізуватися, – відзначив очільник району Сергій Гайдай, звертаючись до учасників та гостей фесту, – для життя квітам потрібна вода, тому й погода порадувала зливою, а для мистецького центру, яким є замок Сент-Міклош, важливі такі заходи, як фестиваль квітів. Творіть, мрійте про сонце, і воно обов’язкові зігріє всіх своїм промінням!»
Селищний голова Іван Мошак привітав гостей фесту у властивій тільки йому творчій манері – спеціально написаним до цієї події віршем.
Насправді. сонечко порадувало всіх гостей фесту вже незабаром, а квіткові композиції заграли новими барвами. Крім того, фестиваль флористів – це багатогранна мистецька подія, яка включає в себе виступи музичних виконавців та колективів, літературні читання і мистецькі виставки.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1876

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]