Головна » 2017 » Березень » 21 » Угорська програма розвитку дитячих садочків на Закарпатті діятиме

Угорська програма розвитку дитячих садочків на Закарпатті діятиме

  Про це на прес-конференції, що відбулася 1 березня, заявив Янош Арпад Потапі, держсекретар Угорщини з питань національної політики.

Так, планується, що на території Карпатського регіону збудують 68 нових дитячих садочків, у 215 закладах проведуть ремонті роботи, повідомив КО з посиланням на MTI.

    «Дошкільне виховання є важливим, адже де, як не в садочку, дитина починає формуватись як особистість. Тому угорськомовне населення прикордонних частин Румунії, Словенії, Хорватії та, зокрема, Закарпаття отримає значні кошти на будівництво нових і реконструкцію вже існуючих дитячих садочків», – зазначив держсекретар.

У свою чергу, Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа розповів, що наразі за межами Угорщини проживає 48 тисяч угорськомовних дітей, тож є велика потреба в дошкільних закладах для них. Стосовно Закарпаття зауважив, що до кінця 2018 року тут побудують 11 нових дитячих садочків, а в 105 дошкільних навчальних закладах проведуть ремонтні роботи.

Спочатку фінансування отримають релігійні дитсадки. Так, до кінця року мають бути придбані відповідні ділянки під будівництво, розроблена вся проектно-кошторисна документація та отримані дозвільні документи. Термін завершення будівництва та реконструкцій – 31 грудня 2018 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1781

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]