Головна » 2016 » Березень » 26 » Указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі Порошенко підписав

Указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі Порошенко підписав

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі мобілізації.

Про це Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє прес-служба президента.

"Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тис військовослужбовців, які у непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться по військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу указом від 21 липня 2014 року та указом від 14 січня 2015 року", - повідомив Порошенко.

"Цей указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угрупування, яке перебуває на сході держави та біля кримського перешийку", - наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що "держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи".

Глава держави також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами порівняно із попередніми періодами. Президент наголосив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців. Солдат отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менш як 7 тис грн, а у зоні АТО – 11 тис грн, нагадав президент.

Глава держави висловив переконання, що вже з початку цього року буде укладено близько 14 тис контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.

Як повідомлялося, четверта хвиля мобілізації до лав ЗСУ почалася у січні 2015 року і тривала 90 днів.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що під час VII хвилі буде мобілізовано 5-10 тисяч осіб.

27 лютого міністр оборони Степан Полторак заявляв, що завдяки збільшенню кількості контрактників в разі ухвалення рішення про чергову хвилю мобілізації, план буде істотно менший, ніж раніше.

"Якщо у нас (у перебігу демобілізації, запланованої на березень-квітень) звільняється зараз 45 тис особового складу, то тепер навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тис, тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було прийнято правильне рішення про збільшення грошової допомоги", - сказав Полторак.

Раніше Порошенко зазначав, що в подальшому формування українського війська має проходити, перш за все, за контрактним принципом.

За планами кількість контрактників у Збройних Силах України поступово збільшать до 70% від чисельності рядового, сержантського і старшинського складу.

Раніше в Міноборони повідомляли, що з початку 2016 року в Україні кількість охочих вступити на військову службу за контрактом перевищила 12 тис осіб, з яких понад 9,3 тис вже підписали контракти.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1918

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]