Головна » 2016 » Вересень » 23 » Ухвалив резолюцію про всеосяжну заборону ядерних випробувань Радбез ООН

Ухвалив резолюцію про всеосяжну заборону ядерних випробувань Радбез ООН

 

Через 20 років після затвердження Угоди про всеосяжну заборону ядерних випробувань, Рада Безпеки ООН закликала всі держави, які все ще не прийняли цей документ, завершити цей процес. Такий заклик міститься в резолюції РБ ООН 2310, прийнятій на засіданні в п'ятницю.

"Рада Безпеки ООН наполегливо закликає всі держави, які ще не підписали або не ратифікували Договір, особливо ті вісім держав, що залишилися зробити це без подальшого зволікання", - йдеться в резолюції.

Серед восьми зазначених країн залишилися Китай, США, Єгипет, Ізраїль, Індія, Іран, Пакистан і КНДР.

Прийнята майже одностайним голосуванням (утримався лише Єгипет), резолюція рекомендує всім державам утримуватися від проведення ядерних випробувань або будь-яких інших ядерних вибухів. При цьому в документі висловлюється вдячність країнам, які ввели національні мораторії на ядерні випробування ще до набуття чинності Договору.

Члени Ради Безпеки також нагадали, що п'ять країн, які володіють ядерною зброєю - Велика Британія, Китай, Росія, Франція і США – надали гарантії безпеки країнам, що не володіють такими арсеналами. Як наголосили в РБ ООН, такі гарантії зміцнюють режим ядерного нерозповсюдження.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1792

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]