Головна » 2016 » Червень » 23 » "За тиждень-два" Україна подасть до ЄСПЛ позов проти РФ щодо Меджлісу, а восени - через події на Донбасі

"За тиждень-два" Україна подасть до ЄСПЛ позов проти РФ щодо Меджлісу, а восени - через події на Донбасі

Перший заступник міністра юстиції України Наталя Севостьянова заявила про те, що вже підготовлено позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації через заборону Меджлісу кримськотатарського народу, його буде подано в найближчі два тижні.

"Уже готовий позов щодо заборони Меджлісу... Через тиждень-два подамо", - сказала вона у четвер, 23 червня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Севостьянової, зараз ще збираються докази для підкріплення аргументації.

Також вона поінформувала, що Київ восени подасть до Європейського суду з прав людини шостий позов проти Росії у зв'язку з подіями на Донбасі в 2015 році.

"Ще один, шостий, позов проти Росії в зв'язку з подіями на Донбасі... буде подано восени", - сказала вона.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр юстиції України Павло Петренко не виключав можливості подачі чергового, шостого, позову в ЄСПЛ проти Росії – окремо щодо порушень на території Донбасу.

Україна подала до Європейського суду з прав людини чотири позови проти Російської Федерації. ЄСПЛ продовжив термін для надання пояснень Росією за позовами щодо анексії Криму та агресії на Донбасі до 31 грудня.

Тодішній прем'єр Арсеній Яценюк доручив залучити найкращих адвокатів, щоб подати максимальну кількість позовів до Росії.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1712

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]