Головна » 2013 » Жовтень » 5 » Українці залишаться без мобільного зв'язку

Українці залишаться без мобільного зв'язку

Останнім часом у великих містах почастішали скарги на проблеми з мобільним зв'язком. Як кажуть оператори, це відбувається через масової установки глушилок, які пригнічують дію жучків в автомобілях або офісах. У СБУ кажуть: це незаконно.

НЕ МОЖУТЬ ВПЛИНУТИ

Кияни , що працюють у великих офісних центрах , зіткнулися з проблемою: сигнал мобільних і радіотелефонів гаситься . Оператори знають про це , але нічого вдіяти не можуть. « Особливо ця проблема актуальна в столиці та інших мільйонниках , де зосереджені великі офісні будівлі , - розповіла « Вістям »Вікторія Рубан , прес -секретар мобільного оператора МТС. - Багато бізнесменів часто самовільно встановлюють обладнання для забезпечення « режиму мовчання» свого офісу. Неодноразово бували випадки , коли абоненти скаржилися на відсутність сигналу мережі , а коли на місце виїжджали бригади наших фахівців , вони фіксували джерела сильного випромінювання ». За словами Рубан , у мобільних операторів немає прав демонтувати знайдені глушилки . Інформацію про такі пристрої вони передають в Укрчастотнагляд і там вже розбираються з установниками пристроїв. Проте в Укрчастотнагляді заявляють , що також не мають повноважень боротися з кустарями . «Наші фахівці тільки можуть скласти акт і передати його для реагування в Нацкомісію з регулювання зв'язку та інформатизації , - пояснив « Вістям »Олександр Бондаренко , керівник прес -служби Укрчастотнагляду . - Якщо хтось глушить сигнали зв'язку , які використовуються в урядових або державних цілях , - це вже парафія СБУ.

ПРОДАЮТЬСЯ В ІНТЕРНЕТІ

Глушилки останнім часом стали використовувати все частіше. В інтернеті можна знайти онлайн -магазини , відкрито торгують такими шпигунськими приладдям. Ціни на прилади стартують від 450 грн. Продавці кажуть , що , замовляючи у них товар , покупець автоматично зобов'язується використовувати прилад тільки в особистих , побутових цілях.

Як пояснили « Вістям » в СБУ , потрібно відрізняти побутове використання глушилок від промислового . « Коли людина поставив невеликий прилад у себе в кабінеті , і він не впливає на інших співгромадян , то нічого кримінального в цьому немає , - каже речник СБУ Лада Сафонова. - Якщо ж глушилки гасять сигнал на великій площі , люди не можуть користуватися телефонами або йде втручання в роботу держслужб , тоді є всі підстави заводити кримінальну виробництво ». За словами Сафонової , в практиці СБУ цього року вже були випадки , коли притягувалися до кримінальної відповідальності жителі Луганська , які за допомогою спецобладнання навіщось глушили канали зв'язку , що використовуються при переговорах спецпідрозділами МВС.

шкодить здоров'ю

« У багатьох урядових установах є апарати , що пригнічують сигнал стільникового зв'язку , - розповів « Вістям »екс- заступник глави МВС Геннадій Москаль. - Коли я працював у МВС і СБУ , у мене також в кабінеті були подібні пристрої . Подавлювачі забезпечують повну « стерильність » приміщення від будь-яких видів прослушки , що дуже цінно при секретних нарадах. Але я цим користувався тільки у випадках крайньої необхідності , тому як вони видають шкідливе випромінювання ».


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11159

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]