Головна » 2017 » Січень » 5 » Українцям радять тепліше одягатися

Українцям радять тепліше одягатися

Синоптики попереджають про ускладнення погодних умов, зокрема про зниження температури. Про це, посилаючись на дані Гідрометцентру, повідомляє у четвер прес-центр ДСНС.

"Внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Чорного моря протягом 6-8 січня 2017 року на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей очікуються сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см", – йдеться у повідомленні.

На Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях ожеледь на дротах, деревах та дорогах.

У Києві снігу додасться на 10-15 см, очікується зниження мінімальної температури до 15-18 С.

Водночас, за прогнозами синоптиків, 9 січня 2017 року очікується послаблення та припинення небезпечних явищ.

У західних та північних областях різке зниження температури повітря до 11-16 С, в Карпатах та Прикарпатті до 20-25 С морозу.

Крім того, 5-6 січня у горах Львівської області та у високогір’ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей зберігається значний (III) рiвень лавинної небезпеки. В гірських районах Закарпаття існує загроза зсувів снігу на дороги.

5 січня у західних, Донецькій, Луганській, Запорізькій областях та в Криму пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах до 25 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

У Кличка обіцяють краще гріти киян

Теплопостачальні організації столиці підвищать температуру теплоносія, щоб забезпечити належну температуру опалення в будинках у зв’язку з прогнозованим 6-7 січня похолоданням. Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Температура в оселях киян не повинна бути нижчою за 18 градусів. Якщо комунальники не виконуватимуть своїх обов’язків – проводитимуться службові перевірки з подальшими висновками та кадровими рішеннями", - підсумували у КМДА.

Раніше повідомлялося, що у багатьох містах вже відкрили десятки пунктів обігріву.

На території Закарпатської області 4 січня було зафіксовано сходження двох лавин.

В свою чергу Миколаївщина готується перекрити усі дороги державного та місцевого значення відразу після початку снігопаду. Тому водіїв просять врахувати цю обставину і не вириватися 6 січня з дому.

На Закарпатті лавина зійшла на трасу

У четвер вранці близько 200 кв. м снігу зійшло на трасу державного значення біля с.Ділове на Рахівщині. Рух по одній смузі перекрито, рятувальники розчищають дорогу від снігу. Про це повідомляє Укравтодор.

"На Закарпатті знову зійшла лавина – сьогодні 05.01.2017 р., близько 8-ї ранку сталося сходження снігової лавини обсягом 200 кв.м на автомобільну дорогу державного значення Н-09 Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів, біля с. Ділове Рахівського р-ну. Перекрито одну смугу автодороги, рух здійснюється по іншій смузі. Шлях від снігу розчищає фронтальний навантажувач", - йдеться в повідомленні.

Наразі триває ліквідація наслідків після сходження вчорашніх лавин. Перше сталося о 15.30 - на автомобільну дорогу місцевого значення Нересниця – Широкий Луг Тячівського р-ну біля с. Широкий Луг. Обсчг лавини понад 75 кв. м снігу, перекрито 12 м дороги. Наразі рух транспорту по одній смузі забезпечено.

Друге сходження сталося вчора о 16.40 на автомобільну дорогу Т-07-20 Міжгір’я – Колочава – Буштино, біля с. Вільшани Хустського р-ну. Обсяг лавини близько 2000 кв. м снігу. Рух автотранспорту перекрито повністю. Над розчищенням доріг від снігових завалів працює спецтехніка.

Як повідомлялося, вчора лавина накрила 4 авто, в яких перебувало 11 осіб. Люди вибралися з машин самостійно.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11054

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]