Головна » 2014 » Квітень » 8 » Українські танки розвернуті в тил

Українські танки розвернуті в тил

Харків – Дула українських танків на кордоні з Росією розвернуті в тил. Це знак того, що з українського боку агресія відсутня, пояснюють у Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби. Вздовж кордону – ланцюг ровів протяжністю у понад сто двадцять кілометрів, а за самою межею, що поділяє Україну та Росію, пильнують посилені патрулі, до яких включені не лише прикордонники, а й співробітники МВС, СБУ та мешканці прилеглих сіл Харківщини.
 
Люди, військова техніка та сама земля в повній бойовій готовності. В цих словах про землю жодних метафор, бо вздовж українсько-російського кордону, викопані рови у три метри завширшки і у метр завглибшки. Прикордонники кажуть – це перша перешкода і пастка для військових машин й танків.
 
«Танк під’їжджає, якщо він захоче проїхати, він передньою частиною упирається в рів, і далі він фізично не може виїхати на оцей насип», – пояснює начальник Східного регіонального управління державної прикордонної служби Андрій Кучеренко.
 
Танк під’їжджає, якщо він захоче проїхати, він передньою частиною упирається в рів, і далі він фізично не може виїхати

Охороняти кордон допомагають активісти
 
В охороні державного кордону беруть участь, окрім самих прикордонників, активісти громадських формувань з найближчих сіл.
 
Як розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома, в добровільних патрулях працює вже триста чоловіків з прилеглих населених пунктів.
 
«Це громадяни з прикордонних сіл. Є факти спільного патрулювання, є і робота, яка виконується по облаштуванню прикордонної території. Це все на громадських засадах», – розповідає Василь Хома.
 
Ближче до кордону сконцентрували і щойно мобілізовані. Чоловіки, перед тим як пристати до повноцінної служби на кордоні, проходять навчання з військової підготовки. Впродовж тижневого навчання чоловіки живуть в наметах, а по завершенні підготовки, коли їх долучать до охорони держкордону, усіх переведуть до стаціонарного житла, розповів Радіо Свобода Андрій Кучеренко. Він каже, умови наметового містечка мобілізованим допоможуть швидше згуртуватися і пристосуватися до військового життя. Новобранець Артем Шепілов по військовому стриманий у відповідях на запитання щодо харчування та проживання в наметах.
 
«Похолодало. Он у нас є чим топити», – Артем показує модернізовану «буржуйку» – пічку сконструйовану і подаровану військовим волонтерами.
 
Держприкордонслужба попереджає про рішучі заходи
 
До охорони державного кордону також залучені співробітники МВС та СБУ.
 
У рамках операції «Кордон» щодня до несення служби на даній ділянці залучається близько тисячі прикордонних нарядів, які діють по трьом рубежам захисту кордону, передає прес-служба Держприкордонслужби.
 
Протягом доби, йдеться у повідомлення, у в’їзді в країну було відмовлено майже 200 громадянам Росії, які могли брати участь в екстремістській діяльності на території України.
 
Держприкордонслужба звертає увагу громадян на те, що у разі спроби дестабілізувати ситуацію в прикордонних регіонах і, зокрема, в пунктах пропуску, будуть вживатися рішучі заходи щодо притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11173

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]