Головна » 2014 » Березень » 4 » Українські військові контролюють всі об'єкти на аеродромі "Бельбек", переговори тривають

Українські військові контролюють всі об'єкти на аеродромі "Бельбек", переговори тривають

Українські військові узяли під контроль усі об'єкти на аеродромі "Бельбек" під Севастополем, під контролем росіян залишається злітна смуга й вартове приміщення.

Про це повідомляє журналіст Дмитро Тимчук у Facebook.

Водночас, у ефірі atr.ua з Бельбеку сказали, що на аеродромі станом на 12 годину – тільки 10 українських військових, переговори тривають.

"Ситуація на аеродромі всю ніч була дуже напруженою. За нашою інформацією, російські військові після узяття під контроль частини аеродрому поводилися вкрай неадекватно. Вони дуже нервово реагували на переміщення українських військових, здійснювали численні постріли в повітря", - написав Тимчук.

Під час переговорів українського командування росіяни "не змогли висунути чітких претензій", зазначив журналіст.

"У підсумку українські військові узяли під контроль усі об'єкти", - заявив він.

У вівторок уранці на аеродромі відбулося шикування українських військовослужбовців, у присутності журналістів українських і російських ЗМІ по обидва боки.

"Українські військові продемонстрували, що здійснюють повний контроль над стоянкою літаків, складом озброєння, диспетчерським пунктом. Біля складу з озброєнням стояли росіяни, які зробили кілька черг у повітря, але потім відійшли", - зазначив Тимчук.

"Під контролем окупантів залишається злітна смуга й вартове приміщення", - повідомляв він.

Близько 9 ранку у вівторок 50 українських військових частини 4515 прийшли без зброї на аеродром Бельбек із вимогою до озброєних людей без опізнавальних знаків пустити їх на позиції.

Попереду колони українські вояки несли два прапори – український і прапор частини, який не змінювався з радянських часів.

Росіяни зустріли їх пострілами у повітря, але потім почалися переговори. Українці домагалися відступу росіян із території аеродрому, або принаймні пропонували спільно контролювати склади зброї.

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму було захоплено невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ньому відбулася позачергова сесія парламенту, при чому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

1 березня новообраний голова Радміну Криму Сергій Аксьонов звернувся до президента Росії Володимиру Путіну з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попросив Раді Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували СФ дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведені в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання всіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

3 березня четвертий президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив Путіна використовувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.




За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11140

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]