Головна » 2014 » Грудень » 9 » Укрзалізниця призначила на свята 12 додаткових потягів, які здійснять 135 рейсів

Укрзалізниця призначила на свята 12 додаткових потягів, які здійснять 135 рейсів

Крім того, у період зимових свят додаткові рейси здійснюватимуть також шість цілорічних поїздів.

"Укрзалізниця" у період новорічних і різдвяних свят станом на 9 грудня призначила 12 додаткових поїздів, які здійснять 135 рейсів. Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення Державної адміністрації залізничного транспорту України Ігор Бреус.

Крім того, за його словами, у період зимових свят шість цілорічних поїздів здійснять додаткові рейси.

У середньому під час пікових перевезень від 25 до 31 грудня щодоби курсуватимуть 169 поїздів далекого прямування, на які відомство пропонує пасажирам понад 637,5 тис. квитків.

За словами начальника департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення, до теперішнього часу на 25 - 31 грудня у вільному продажу залишається більше 404,5 тис. квитків, левова частка яких у західному та одеському напрямках.

Зокрема, у західному напрямку "Укрзалізниця" пропонує 135 тис. квитків, з них у вільному продажу залишається більше 46,7 тис. У середньому на Західну Україну щодоби будуть вирушатимуть 30 поїздів.

В одеському напрямку відомство пропонує понад 69 тис. місць, з них у вільному продажу залишаються 44,2 тис. У цьому напрямку у середньому курсуватимуть 16 поїздів щодоби.

Як зазначив Бреус, на даний час у всіх пасажирських поїздах є вільні місця, у тому числі і в ті міста, у напрямку яких «Укрзалізниця» не призначала додаткові поїзди.

«Ажіотаж є лише навколо вільних місць у найбільш популярних поїздах, таких як №91 Київ - Львів, №105 Київ - Одеса та інші», - повідомив він.

У період новорічних і різдвяних свят додаткові поїзди будуть курсувати з Києва в Ужгород, Івано-Франківськ та Миколаїв, з Одеси у Кривий Ріг, Ужгород і Чернівці, з Харкова до Ужгорода і з Дніпропетровська до Львова.

Зокрема, у західному напрямку з Києва курсуватиме шість додаткових потягів (79 рейсів), з інших міст - п'ять поїздів (40 рейсів). В одеському напрямку з міст України курсуватимуть два потяги: №210/209 Миколаїв - Київ та №564/563 Кривий Ріг - Одеса (16 рейсів).

«Уже відкрито попередній продаж квитків на 11 додаткових поїздів. У випадку попиту і за наявності рухомого складу "Укрзалізниця" збільшить кількість вагонів у графікових потягах», - наголосили у прес-службі.

Бреус також повідомив, що загалом «Укрзалізниця» підготувала понад 3 тис. пасажирських вагонів до роботи у зимовий період, із яких 2583 обладнані системою електрообігріву.

Крім того, за його словами, для попередження випадків перепродажу залізничних квитків сторонніми особами керівництво залізниць спільно з лінійними управліннями МВС на транспорті розробило відповідні заходи. Зокрема, залізничники спільно з міліцією проводять спеціальні рейди щодо попередження таких випадків, також у касових залах встановлені камери відеоспостереження, а у всіх квиткових касах позакласних вокзалів і вокзалів першого класу використовуються технічні засоби, що дозволяють виявляти і попереджувати випадки "співпраці" квиткових касирів із перекупниками.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" на зимові свята готова забезпечити перевезення близько 1,4 млн пасажирів у поїздах далекого прямування по найбільш популярних напрямках.

Також «Укрзалізниця» повідомила, що не планує припиняти залізничне пасажирське сполучення з Російською Федерацією, тоді як РЖД з 14 грудня скасовують 4 поїзди, що курсують через територію України.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11102

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]