Головна » 2013 » Листопад » 8 » УУБА готуватиме бакалаврів та магістрів богослов’я для грецької церкви

УУБА готуватиме бакалаврів та магістрів богослов’я для грецької церкви

Ужгородська українська богословська академія проводитиме підготовку бакалаврів та магістрів богослов’я для Елладської Православної Церкви (Греція).

7 листопада ректор УУБА-КаУ, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, професор архімандрит Віктор (Бедь) у режимі відеоконференції он-лайн провів переговори з уповноваженим представником Високопреосвященнійшого Іоанніса (Тассіас), митрополита Лагадського Елладської Православної Церкви (Греція) протоієреєм Георгієм Матуреллі на предмет реалізації двосторонніх міжнародних освітньо-наукових домовленостей з підготовки на базі представництва УУБА-КаУ в Греції бакалаврів та магістрів богослов’я.

Договір про міжнародне співробітництво з цього питання було підписано 28 жовтня в м. Лагада, під час перебування архімандрита Віктора (Бедь) з робочим візитом (26 – 28.10.13 р.) в Греції на запрошення Елладської Православної Церкви.

Під час он-лайн відеоконференції були узгодженні організаційні та технічні питання щодо реалізації цього міжнародного освітньо-наукового проекту.

Окрім здобуття вищої богословської освіти на базі представництва УУБА-КаУ в Греції громадянами цієї республіки та парафіянами (кліриками) Елладської Православної Церкви обговорено також і питання щодо організації богослужбової та мовної практики для студентів Ужгородської української богословської академії та Карпатського університету з виїздом до Греції.

Як уже повідомлялось, з метою реалізації цього міжнародного освітньо-наукового проекту Лагадською єпархією ЕПЦ передано у користування Ужгородській українській богословській академії та Карпатському університету майновий комплекс в м. Лагада (Греція), який складається з адміністративних кабінетів, навчальних аудиторій та бібліотеки, академічного храму та кімнат для проживання студентів із усіма зручностями.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11165

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]