Головна » 2012 » Червень » 29 » Увага ! Аутофагія - від усіляких дієт

Увага ! Аутофагія - від усіляких дієт

Багаті білком дієти з невеликою кількістю вуглеводів підвищують ризик розвитку серцевих захворювань і можуть привести до інсультів та інфарктів. Про це пише шведська газета "Дагенс нюхетер" з посиланням на спільне дослідження науковців з шведського Каролінського медичного інституту і американського Гарвардського університету.

Результати роботи дослідників опубліковані в науковому журналі British Medical Journal.

"Якщо хочеться схуднути, то не варто сліпо слідувати модним дієтам, подібним дієті Аткінса (низьковуглеводна - ред.), і спокушатися їхніми короткостроковими результатами", - сказав професор епідеміології раку Каролінського інституту Ханс-Улов Адамі, коментуючи дослідження.

Як пише інша шведська газета "Упсала НЮА тіднінг", в дослідженні, яке почалося ще на початку 90-х років минулого століття, приймали участь 43,4 тисячі шведських жінок у віці від 30 до 49 років, які заповнювали спеціалізовані опитувальники, які стосувалися їхнього харчування і способу життя. Науковці спостерігали за станом здоров'я жінок протягом 16 років.

За даними дослідників, через 15 років 1270 жінок перенесли інфаркт або інсульт. Дослідники вважають, що ризик розвитку захворювань збільшується, якщо жінки продовжують дотримуватися дієт з низьким споживанням вуглеводів і великою кількістю білків протягом тривалого часу.

Хоча "додавання", пов'язане з білковими дієтами, відносно невелике - 4-5 "зайвих" випадків серцево-судинних захворювань на 10 000 жінок у рік, науковці підкреслюють, що це означає збільшення кількості хвороб серця і судин на 28%. На думку дослідників, молоді жінки, які переходили на такий тип харчування, згодом можуть виявитися в зоні підвищеного ризику на багато років.

Раніше дослідники з Центру контролю і профілактики захворювань США визначили 10 продуктів, споживання яких може провокувати в людини інфаркти та інсульти. Очолює цей список хліб.

Раніше американські дослідники дійшли висновку, що у людей, які дотримуються дієти, мозок змушений поглинати власні клітини. При цьому почуття голоду посилюється.

За даними дослідження, проведеного в медичному коледжі Альберта Ейнштейна в Ієшива-університеті в Нью-Йорку, як і інші частини організму людини, клітини головного мозку починають поїдати себе, щоб скористатися останнім джерелом енергії, аби подолати наслідки голодування, повідомляє британська газета The Telegraph. Такий процес називається аутофагією, при цьому внутрішні компоненти клітини піддаються деградації.

Нагадаємо, що, згідно з іншим дослідженням, щороку 12 мільйонів людей намагаються дотримуватися дієт. Тільки 10% з них вдається втратити значну кількість кілограмів. Тимчасом, упродовж року люди навіть з цієї групи знову наберуть вагу. Тому тут варто задуматися про профілактику первинного набору ваги.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-06-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12215

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]