Головна » 2016 » Квітень » 1 » Ужгород святкує - на Закарпатті буяє сакура

Ужгород святкує - на Закарпатті буяє сакура

  Масове цвітіння декоративної вишні - сакури розпочалося на Закарпатті на два тижні раніше звичайного. Наразі вулиці Ужгорода та Мукачевого уже потопають у рожевому цвіті екзотів, хоча зазвичай це відбувалося в середині квітня. Це явище Укрінформу прокоментував директор ужгородського Турінфоцентру Олександр Коваль.

"Завдяки теплій і ранній весні у 2016 році сакура в Ужгороді очікувано розквітла раніше. Тому Ужгород, де найбільше цих дерев, очікує масового напливу туристів. У цей час сюди приїжджають багато гостей, адже місто потопає у цвіті дерев й перетворюється на райський сад", - зазначив Коваль.

Він уточнив, що хоча в Ужгороді і найбільша в Європі Алея сакур, туристи у місто приїжджають не тільки заради неї.

"У цей час радують око не лише екзотичні рожеві сакури, а й магнолії, розпускаються квіти японської айви, яблуні Недзвецького, флоридської та китайської яблунь. Цього року висадили алею мигдалю – аби додати ще рожевих фарб до квітучого Ужгорода. Тож люди приїздять зарядитися позивом, отримати естетичне задоволення та гарні враження", - сказав він.

Для своїх гостей в Ужгороді придумали спеціальний сакура-фест. Це і спільні висадки нових сакурових алей, і флеш-моб із запуском у небо небесних ліхтариків, і вуличні концерти класичної музики. Підприємливі ужгородці навіть вигадали спеціальний "сакуровий пряник" та винагороди тим, хто першим сфотографував та опублікував цвітіння сакури. Тому закарпатці, які помітили поблизу свого будинку чи на вулицях дерево у рожевих квітках, поспішають ділитися фото в мережах.

Раніше головний синоптик України - бабак Тимко прогнозував ранню, але затяжну весну.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11115

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]