Головна » 2016 » Листопад » 11 » Ужгород - відкриття виставки картин закарпатських художників словацького походження

Ужгород - відкриття виставки картин закарпатських художників словацького походження

Сьогодні в приміщенні Генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді відкрилася виставка робіт знаних закарпатських художників словацького походження.

Це вже 23 за ліком експозиція у словацькому Генконсульстві та ще один мистецький захід, присвячений відкриттю в Ужгороді пам’ятника Мілану Растіславу Штефаніку.

Ідея Товариства словацьких митців Закарпаття реалізована під патронатом Генерального консульства Словаччини.

На виставці представлені 15 картин таких відомих митців, як Володимир Микита, Міхаел Пейтер, Едуард Приходько, Василь Сочка, Андреа Павук, Іван Матіко.

Під час відкриття експозиції Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Янка Буріанова висловила велику вдячність художникам, які надали свої роботи, і підкреслила, що художня школа Закарпаття має надзвичайно тісні зв’язки з словацькою культурою, а роботи, що представлені на цій виставці, лише підкреслюють цей позитивний взаємний вплив.

Вона також повідомила, що вернісаж організовано з нагоди відкриття в Ужгороді пам’ятника Мілану Растіславу Штефаніку.

На церемонії відкриття виставки також виступили народний художник України, член Академії мистецтв України, лауреат Національної премії імені Т.Шевченка Володимир Микита та голова Товариства словацьких митців Закарпаття, заслужений художник України Міхаел Пейтер.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1925

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]