Головна » 2014 » Квітень » 23 » Ужгородців вчили сортувати сміття "по-європейськи"

Ужгородців вчили сортувати сміття "по-європейськи"

На набережній Незалежності в Ужгороді розмістили три сучасні контейнери єврозразка, у які діти й дорослі вчилися викидати відходи  – окремо картон, папір, пластмасу і скло.

Юннати підготували екологічну виставу, заспівали та продемонстрували свої костюми, які разом із наставниками виготовили з газет, поліетиленових пакетів, різноманітної тари. Поруч організатори акції провели майстер-клас – усіх охочих навчали робити з пластикових пляшок квіти. Школярі змагалися у сортуванні сміття і малювали на асфальті. На окремому столі розмістили різноманітні декоративні вироби з відходів.

«З самого початку нашої діяльності в Ужгороді ми практикували колективний збір відходів, але за іншою схемою, – розповіла Марія Оленич, генеральний директор ТОВ «AVE Ужгород». – Наразі ми пропонуємо контейнерну схему, аби кожен мешканець міста міг викинути сміття в призначені для цього контейнери. Декілька майданчиків вже оснащені такими контейнерами, і ця робота проводиться щодня. На першому етапі встановимо 20 острівків для колективного збору сміття, і їхня кількість буде постійно зростати».

 «Проект, який започаткували партнери нашого міста, товариство «AVE», дуже потрібний нашому місту, – наголосив Віктор Щадей, виконуючий обов’язки міського голови. – Так, проблема сміття в Ужгороді є. І цю проблему ми спільно будемо вирішувати, зокрема впроваджуючи роздільне сортування сміття. Цей проект зробить наше місто європейським. Вдома розкажіть рідним і близьким про те, як правильно сортувати сміття, навчіть їх, як це робити. Сподіваюся, ви з цим завданням впораєтеся на відмінно».

 «З 2010 року ми працюємо над питанням роздільного сортування сміття, – зауважив заступник міського голови Віталій Семаль. –  Завдяки нашим партнерам «AVE», ми вже  бачимо результат. Приємно, що сьогодні презентація роздільного збору твердих побутових відходів розпочинається з навчання для школярів. Діти, ви – наше майбутнє, і повинні знати й розуміти, що все починається з вас. Не смітіть – і навкруги буде чисто».

 «Важливо серйозно поставитися до цієї програми, запам’ятати, які в нас є контейнери і як правильно сортувати сміття, – акцентувала еколог Оксана Станкевич. – Ми сподіваємося, що нашими активними прихильниками в цій програмі будуть саме діти, які навчать правильно сортувати сміття не лише своїх молодших братиків чи сестричок, а й батьків, дідусів і бабусь. Ця програма дає шанс кожному з нас довести, що ми – європейці, дозволяє кожному долучитися до того, аби наше місто стало справді європейським».

«У нашому закладі ми проводимо чимало екологічних заходів, спрямованих на вивчення, дослідження, охорону і примноження природних територій, – розповів Олександр Геревич, директор Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. – Смітник – це виключно надбання людини. І дуже добре, що підприємство «AVE» вирішує проблему засмічення Ужгорода. А на виставці можемо бачити, як відходи повернути у доходи – не грошові, а естетичні», - повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11220

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]