Головна » 2015 » Серпень » 1 » В Антикорупційному бюро для суддів-хабарників буде окремий відділ

В Антикорупційному бюро для суддів-хабарників буде окремий відділ

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник пообіцяв для боротьби з корупцією серед суддів створити у Бюро спеціальний відділ.

Про це повідомили у прес-службі Антикорупційного бюро.

Як зазначив директор НАБУ, мінімізувати ризик незаконних судових рішень допомагає не лише загроза покарання, але й увага ЗМІ і громадськості.

«Коли я очолював слідчу групу у справі заступника мера міста Вишневого, і мова йшла про хабар 500 тисяч доларів, то я бачив, що таке намагання підкупити суддю, але вирок був — 10 років позбавлення волі і конфіскація. І цей вирок вистояв і в апеляційній інстанції, а там теж були намагання вплинути на суддів. Але ці впливи ми нівелювали, в тому числі і з допомогою журналістів, які постійно "тримали градус" у цій справі. Тому просто не буде, але досвід ми маємо", — запевнив Ситник.

На його думку, найбільше опиратимуться судовій реформі в Україні самі судді.

Така ситуація довго в державі не може зберігатися. Будуть саботувати цю реформу, але вона буде йти. Зверніть увагу, що сьогодні вперше в історії Вищу кваліфікаційну комісію очолив не суддя, а адвокат, який ніколи не працював в державних органах. Це теж говорить, що є політична воля на проведення реформи,
— наголосив Ситник.

До слова, офіцера головного управління СБУ в Києві та Київській області, кандидата на посаду в Антикорупційному бюро зловили на хабарі.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1954

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]