Головна » 2015 » Травень » 18 » В дитячих таборах Закарпаття з цього року почнуть робити ставку не на кількість дітей, а на якість їх відпочинку

В дитячих таборах Закарпаття з цього року почнуть робити ставку не на кількість дітей, а на якість їх відпочинку

Депутати на наступній сесії Ужгородської міської ради приймуть зміни до Програми відпочинку та оздоровлення дітей до 2016 року.

Відтак із виділених на 2015 рік 750 тисяч, передбачених на роботу пришкільних таборів, таборів праці та відпочинку – 650 тисяч перекидається на придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Ситуацію з перерозподілом цих коштів прокоментувала 7dniv.info начальних управління освіти Оксана Бабунич: «Усі попередні роки, в тому числі і тоді, як складали цю програму, важливими при оздоровленні дітей були кількісні показники, а не питання якості. Це йшло централізовано. Цього року Закарпатська ОДА рекомендувала не гнатися за показниками, адже на рівні держави зняті вимоги щодо відсотків дітей, що скористалися послугами таборів. Цього року ми максимально забезпечуватимемо якість».

Керівник освітян міста пояснила, що раніше робилася ставка на відпочинкові табори, а не на оздоровчі. При школах надати відповідний рівень послуг із харчування, сну, перебування на природі просто неможливо. Саме тому цього року прийнято рішення перевести кошти з відпочинку на оздоровлення.

Списки дітей для направлення в табори Закарпаття складатиме відділ у справах сім’ї та молоді Ужгородської міської ради за результатами даних, отриманих у школах міста. В першу чергу на відпочинок поїдуть школярі із соціально незахищених верств населення.

На останній наразі освітян в області говорилося про те, що на Закарпатті цього року планується 263 табори оздоровлення, при чому один працюватиме цілий рік.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1850

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]