Головна » 2018 » Грудень » 20 » В еаропорту "Ужгород" випробували обладнання спеціальним літаком-лабораторією

В еаропорту "Ужгород" випробували обладнання спеціальним літаком-лабораторією

Обладнання в аеропорту "Ужгород" випробували спеціальним літаком-лабораторією

У четвер, 20 грудня, у Мiжнародний аеропорт «Ужгород» прибув лiтак-лабораторiя ДП «Украерорух», який виконав ряд тестових польотiв для визначення працездатностi спецiального обладнання. Про це iнформує сайт Геннадiя Москаля.

– Лiтак-лабораторiя випробовував функцiональнiсть маяка-дальномiра, який нещодавно змонтували i експлуатують у тестовому режимi на ужгородському летовищi, – повiдомляє голова Закарпатської ОДА Геннадiй Москаль. – У подальшому зазначений маяк буде введений у постiйну експлуатацiю, а результати експериментального польоту внесуть в Аеронавiгацiйний збiрник України. Цi данi використовують усi лiтаки, якi курсують повiтряним простором нашої держави.

Маяк-дальномiр – це основний орiєнтир для повiтряних суден, радiус його дiї становить близько 270 кiлометрiв. У Мiжнародному аеропорту «Ужгород» встановлено маяк, сертифiкований у Європi. Аналогiчнi прилади використовують в аеропортах як України, так i закордоння. Завдяки маяку лiтаки будують схеми заходiв на посадку, польотiв за маршрутами тощо.

– Сьогоднi лiтак облiтав схеми заходiв на посадку в Ужгородський аеропорт як з територiї України, так i з сусiднiх країн Європейського Союзу, – зазначає Геннадiй Москаль. – Йдеться про можливiсть посадки лiтакiв, якi заходять з румунського та угорського напрямкiв, з Івано-Франкiвщини, Києва, Львова. Вiдтак буде забезпечено роботу летовища саме у форматi мiжнародного аеропорту.

Нагадаємо, що кiлька днiв тому Украерорух отримав сертифiкат вiдповiдностi нормам ЄС Державного пiдприємства обслуговування повiтряного руху України вiд Європейської Агенцiї Авiацiйної Безпеки EASA. Вперше в iсторiї мiжнародного партнерства ЄС вiдкрив своє небо для країни не члена Європейського Союзу, зокрема у частинi повiтряного простору Словаччини. Це дозволить Мiжнародному аеропорту «Ужгород» вiдновити повноцiнну роботу.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1622

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]