Головна » 2012 » Серпень » 9 » В Іршаві старий водогін замінять за грантові кошти

В Іршаві старий водогін замінять за грантові кошти

В Іршаві буде новий водогін. Звісно, не у всьому місті, а лише на деяких його вулицях, найбільш проблемних у плані водопостачання. Щойно міська рада отримала позабюджетні кошти, як одразу знайшла їм застосування. Звідки гроші і які райони матимуть якісну питну воду?

Про безперебійне водопостачання та чисту питну воду на вулицях Лесі Українки та Бєляєва, що знаходяться південніше від центру Іршави, тамтешні жителі могли лише мріяти. Справа в тому, що система водопостачання, яка власне і забезпечує їх живильною вологою, знаходиться у вкрай незадовільному стані. Прокладена ще 30 років тому водопровідна труба нагадує нині іржаве відро, яке не можна ні заварити, ні залатати.

Друга проблема, що існує на цих вулицях, - це місце розташування водогону. Справа в тому, що головна водна артерія, знаходиться за будинками місцевих жителів в акурат на їхніх дворогосподарствах. Тому, коли траплялися аварійні ситуації, комунальники не мали елементарного доступу до витоку і людям доводилося днями сидіти без води.

Як то кажуть, потреба – мати винахідливості. Місцеві жителі почали відмовлятися від послуг міської водної мережі і копати власні колодязі, що в свою чергу тільки погіршило ситуацію. Люди ж, у яких були гроші, замовляли буріння власних свердловин та встановлювали безбашенки. Пані Марія - одна з них. Каже, що користуватися старим водогоном було, м’яко кажучи, незручно. Тиск слабий, а замість прозорої водички із крану витікало бог знає що.

Така ж ситуація і на сусідній вулиці Бєляєва. Пані Оксана, молода мама, каже, що доглядати за дитиною у по суті водній блокаді не реально.

На щастя, страждання іршавців скінчилися, коли комунальне підприємство «Місцевий розвиток Іршави» виграло державний грант, а місцева влада отримані гроші скерувала на заміну того самого водогону. Роботи з прокладання нового, пластикового водогону повинні розпочатися вже незабаром. Варто сподіватися, що комунальники встигнуть до кінця року розробити всі необхідні документи і прокласти новий водогін, який, враховуючи помилки минулого, буде прокладено перед будинками жителів і доступ до нього буде безпроблемний.



За матеріалами: Новини сьогодні
09-08-2012
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12067

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]