Головна » 2016 » Лютий » 24 » В Лівії спецназ Франції проводить секретні операції - ЗМІ

В Лівії спецназ Франції проводить секретні операції - ЗМІ

Французький спецназ і розвідка беруть участь у секретних операціях проти бойовиків "Ісламської держави" в Лівії.

Про це пише французьке видання Le Monde із посиланням на джерела в Міноборони Франції.

За даними видання, президент Франсуа Олланд дозволив "неофіційні військові дії" елітному підрозділу збройних сил і службі розвідувального управління DGSE в конфлікті в Лівії.

Французькі військові беруть участь у цілеспрямованих операціях проти лідерів ультра-радикального ісламістського угруповання, що має уповільнити темпи розширення ІДІЛ в Лівії.

Видання відзначає, що саме французька розвідка ініціювала удар в листопаді минулого року, під час якого загинув один із лідерів ІДІЛ у Лівії, відомий під іменем Набіль Абу.

Блогери, які спеціалізуються на конфлікті в Африці повідомили, що французький спецназ в Східній Лівії був помічений з середини лютого.

Міноборони Франції відмовилося від коментарів, але джерело, близьке до міністра оборони Жан-Ів Ле Дріана розповіло виданню, що він наказав провести розслідування "порушення таємниці національної оборони", щоб визначити джерела витоку інформації.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США розглядають можливість початку нової військової кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Нагадаємо, лівійське місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11029

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]