Головна » 2015 » Липень » 21 » В Мукачевому дії бійців "Правого сектору" кваліфікували як бандитизм. 13 підозрюваних

В Мукачевому дії бійців "Правого сектору" кваліфікували як бандитизм. 13 підозрюваних

Дії представників закарпатського "Правого сектору", які влаштували стрілянину в Мукачевому, кваліфікуються, як бандитизм. Підозрюваними є 13 осіб віком від 18 до 39 років, 12-ро з котрих закарпатці, а один – мешканець м.Слов’янська Донецької області. Більшість із них досі ховаються в лісах Закарпаття. Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Брутальна стрілянина в Мукачевому, яка стала викликом правоохоронній системі й усьому суспільству, - це лише вершина айсбергу в діяльності злочинців, - заявляє керівник області Геннадій Москаль. - До того вони з метою наживи викрадали й катували людей, вимагали гроші в підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, включно з автоматами, кулеметами та гранатометами".

Глава ОДА також зазначив, що "фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України -- бандитизм (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 липня внаслідок конфлікту бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) "Правого сектору" з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя ("Воля народу") в Мукачевому Закарпатської області сталася стрілянина.

Після цього озброєні і добре екіпіровані люди з наклейками "Правого сектору" на автомобілях, прориваючись з міста, застосували автомати, кулемет і гранатомет.

Загинули двоє бійців ДУК "Правого сектору" і один цивільний. 13 осіб були поранені (правоохоронці, цивільні особи та бійці "Правого сектору").

У зону конфлікту був направлений спецназ Нацгвардії. Правоохоронці локалізували озброєну групу в районі села Лавки (передмістя Мукачевого). На перемовини з ними прибув лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

За даними МВС, під час конфлікту в Мукачевому першими зброю на ураження застосували саме бійці "Правого сектору". А в "Правому секторі" висувають на адресу силовиків аналогічні звинувачення.

14 липня в Службі безпеки України повідомили, що в оточенні правоохоронців у Закарпатській області перебуває більш як 10 бійців "Правого сектору". А Генпрокуратурі зазначили, що раніше затримали четверо бійців.

18 липня ЗМІ писали, що інші бійці "ПС", втікаючи від переслідування, сховалися на горі Явірник, що за 6 км від кордону зі Словаччиною.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачевому, до якої увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч.3 ст.258 - терористичний акт.

А президент України Петро Порошенко виніс події в Мукачевому на обговорення Воєнного кабінету РНБО, де заявив, що суть конфлікту на Закарпатті - перерозподіл потоків контрабанди.

Після цього було звільнено ряд закарпатських чиновників, включаючи губернатора. Верховна Рада створила тимчасову комісію, а Закарпатську ОДА очолив Геннадій Москаль.

Також президент звільнив усіх керівників районних державних адміністрацій Закарпатської області.

У регіон направили кілька екіпажів Київської патрульної поліції і стартову команду для запуску проекту. Призначено нового керівника міліції.

За даними Державної прикордонної служби, у Закарпатській області діє більше 50 злочинних груп контрабандної спрямованості.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1969

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]