Головна » 2013 » Жовтень » 29 » В РФ подорожчає автострахування, а в Україні найвигідніше замовлення КАСКО доступно на pzu.com.ua

В РФ подорожчає автострахування, а в Україні найвигідніше замовлення КАСКО доступно на pzu.com.ua

Постанова Верховного суду Російської Федерації (ВС РФ), яка зобов'язує страхові компанії виплачувати відшкодування, незалежно від того, хто перебував за кермом застрахованого автомобіля, призведе до значного подорожчання полісів КАСКО, попереджає російська преса. У той же час, в Україні, як і раніше, найвигідніше замовлення КАСКО доступно на спеціалізованому сайті pzu.com.ua.

У той же час в РФ розмови про те, щоб зобов'язати автостраховиків виплачувати компенсації власникам машин в разі ДТП, незалежно від того, хто сидів за кермом, ведуться вже давно. Рішення суду на руку споживачам. Але і страховики своє втрачати не мають наміру.

"Підвищення на поліси КАСКО варто очікувати в інтервалі 15-30 %", - прокоментував ЗМІ директор з продажів однієї з автодилерських компаній Дмитро Шевцов.

У результаті підвищення цін втратять не тільки споживачі, а й банки з автодилерами. Адже витрати клієнтів на машину, придбану в кредит, зростуть. У результаті частина клієнтів може відмовитися від покупки, побоюється преса.

У цій же постанові пленуму вказаний ще один неочевидний випадок відшкодування: страховик повинен платити, якщо власник залишив ключі в замку запалювання або ж втратив їх. Компанія звільняється від сплати компенсації тільки в одному випадку: якщо водій постраждалого авто перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Також зазначено: споживач страхових послуг є юридично слабкою стороною на відміну від страховика, і на страхові послуги тепер буде поширюватися закон "Про захист прав споживачів". Правда, у цієї частини постанови є і один неприємний наслідок. Позивачі, які звертаються до судів щодо КАСКО та інших видів страхування майна, повинні будуть сплачувати держмито в розмірі 3% від ціни позову, як ніби вони не є споживачами. Зараз громадські спілки подають до суду на захист прав споживачів без мит, як і самі страхувальники (вигодонабувачі), незадоволені страховими виплатами.

Крім того постанова ВС РФ дозволяє суддям зменшувати розмір штрафу за незадоволення страховою компанією вимог споживача у добровільному порядку. Якщо зараз суд зобов'язаний стягнути штраф у розмірі 50% від стягненої зі страховика суми, то постанова дає волю суддівському розсуду.

За матеріалами: Новини сьогодні
29-10-2013
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11362

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]