Головна » 2015 » Травень » 24 » В Солотвині Угорщина взялася вивчити ситуацію

В Солотвині Угорщина взялася вивчити ситуацію

22 травня голова Закарпатської обласної ради взяв участь у відеоконференції із Міністерським комісаром МЗС Угорщини, яка відбулася в Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді. Головне питання, про яке йшлося в ході перемовин з партнерами з Угорщини – ситуація на Солотвинському солеруднику. Тут можливий вилив солоної води в Тису, що загрожує екологічною катастрофою на транскордонному рівні.

Дану проблемо можливо вирішувати в рамках європейської Дунайської стратегії, адже йдеться про безпеку водного регіону багатьох країн ЄС. «Ситуацю визначено як надзвичайну. Може статися вилив солоної води з проваль в Тису. Місяць тому нове провалля утворилося і ми не знаємо, яка надалі буде ситуація. Може статися техногенна катастрофа. Закарпаття неодноразово зверталося до уряду з цією проблемою. Але ситуація в країні складна, йде фактично війна», – повідомив керівник обласної ради.

Іштван Йоо запропонував поетапний підхід до вирішення проблеми. «Треба визначити, чим може допомогти Угорщина, щоби запобігти катастрофі. І які для цього потрібно фінансові ресурси. Державна служба з надзвичайних ситуацій Угорщини долучиться до цього, відвідаємо Солотвино з міжнародними фахівцями», – запропонував комісар МЗС Угорщини.
З його словами будуть залучені фахівці з інстанцій ЄС, які вивчатимуть ситуацію в Солотвині. Адже ця проблема актуальна для всього Дунайського регіону. Треба визнати, що це питання загальноєвропейського рівня, – вважає Ішвтан Йоо.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1900

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]