Головна » 2017 » Квітень » 7 » В Стокгольмі вантажівка в'їхала у натовп

В Стокгольмі вантажівка в'їхала у натовп

"Це напад на ЄС": Лідери Євросоюзу прокоментували теракт в Стокгольмі

7 квітня вантажівка в'їхала в натовп пішоходів у Стокгольмі

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висловив співчуття сім'ям загиблих в результаті наїзду вантажівки на пішоходів у Стокгольмі.

"Наші думки з народом Швеції. Від імені Європейської комісії я хотів би висловити щирі співчуття сім'ям загиблих і віддати належне сміливій роботі рятувальників, які швидко зреагували на подію", - йдеться в повідомленні.

Юнкер висловив підтримку Швеції, заявивши, що Європейська комісія підтримає шведську владу будь-якими можливими способами: "Напад на будь-яку з наших держав-членів [ЄС] є нападом на всіх нас".

У свою чергу президент Європейської ради Дональд Туск назвав подію в Стокгольмі "жахливим нападом".

"Моє серце сьогодні зі Стокгольмом. Мої думки з жертвами сьогоднішнього жахливого нападу, їхніми сім'ями та друзями", - заявив він у Twitter.

Нагадаємо, що 7 квітня в центральній частині Стокгольма в натовп в'їхав вантажний автомобіль. За попередніми даними, в результаті інциденту загинули три людини. Повідомляється також про поранених.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен оголосив, що наїзд вантажівки на натовп людей у Стокгольмі є терористичною атакою. Він також повідомив, що підозрюваного вдалося затримати.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-04-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1953

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]